fredag 21. desember 2012

Fortsatt noen løse tråder igjen

Caterham julNå er det bare en drøy uke igjen av 2012, men fortsatt gjenstår det noen løse tråder i F1-verdenen. Blant annet er det et par team som ennå har ledige seter, og så har vi spørsmålet om hva som skjer med det tyvende løpet på kalenderen.

19 eller 20 løp?
For å ta det siste først så sier FIAs statutter at kalenderen for neste år skal være endelig vedtatt innen den 31. desember, men fortsatt har vi ikke hørt noe mer om en erstatning for det avlyste New Jerseys GP. Som kjent ble det løpet utsatt til i 2014, og WMSC satte i steden av en ny dato for et erstatningsløp i Europa.

Et comeback for Tyrkias GP virket en kort stund svært aktuelt, men myndighetene der ville ikke bidra med finansieringen. Dermed kjølnet Bernies interesse fort, og saken ble lagt død. Det samme gjelder for et mulig Frankrikes GP, som også er avhengig av statlig støtte.

Siste aktuelle kandidat var Red Bull og et løp på deres A1 Ring i Østerrike. Men det alternativet var ifølge Bernie ikke aktuelt i det hele tatt, og dermed ser det ut for at vi ender opp med 19 løp i 2013. Det er kanskje like greit, for F1-sesongen begynner å bli i lengste laget.

To ledige seter
Etter at Lotus og Marussia nylig bekreftet førerne til sine ledige seter, er det bare to team som har plasser ledig for neste år.

Hos Force India er egentlig ingen av plassene bekreftet ennå, men det er vel ganske sannsynlig at Paul di Resta får fortsette. Blant de heteste kandidatene til å få det andre setet finner vi Adrian Sutil, som nå har lagt bak seg straffesaken som gjorde at han mistet jobben i samme team etter 2011-sesongen. Andre som konkurrerer om den samme plassen er Jaime Alguersuari, Jules Bianchi og Sebastian Buemi.

Caterham har også ett sete ledig ved siden av nykommmeren Charles Pic. Den plassen konkurrerer blant annet Bruno Senna og Giedo van der Garde om. Men sjansene deres ble nok en del mindre etter at Vitaly Petrov sikret teamet den viktige tiendeplassen i konstruktørmesterskapet i Brasils GP. Det betydde viktige millioner for Caterham, som kanskje belønner Petrov med en forlengelse av kontrakten.

Oppdatert oversikt: Team og førere 2013

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar