onsdag 5. desember 2012

FIA gjør endringer i F1-kalenderen for 2013. Hvem får ekstraløpet?

fia-logo001FIAs World Motor Sport Council har på et møte i Istanbul i dag gjort et par interessante endringer på neste års løpskalender.

Etter at det planlagte New Jersey GP ble utsatt til 2014, satt man igjen med en 2013-kalender med “bare” 19 løp. Færre løp betyr mindre inntekter både for Bernie og teamene, og det måtte FIA selvsagt gjøre noe med.

Nå har de flyttet Tysklands GP fram en uke, til 7. juli, og dermed blir det plass til et ekstra løp. Dette “ekstraløpet” skal gå i Europa, og er satt inn i kalenderen den 21. juli - helga før Ungarns GP. Det ingen ennå vet er hvor dette løpet skal kjøres.

Tyrkia, Frankrike - eller kanskje Østerrike?
En av de heteste kandidatene til å få løpet den 21. juli er i øyeblikket Istanbul. Etter at en tyrkisk forretningsmann nylig inngikk en langtidskontrakt for leie av Istanbul Park, har Bernie innrømmet at han jobber med planer om å gjeninnføre Tyrkias GP. Men fortsatt er det stor avstand mellom tyrkernes tilbud og Bernies krav, så det kan hende forhandlingene strander.

Gjeninnføring av Frankrikes GP har lenge vært et rykte, og det har naturlig nok dukket opp igjen nå. Men den franske regjeringen er ikke interessert i å bidra, og verken Paul Ricard eller Magny-Cours har klart å få til noe tidligere. Det er vel neppe store sjanser for at de klarer det denne gangen heller.

Den siste kandidaten som har dukket opp i det stille, kan være den som har størst sjanser for å få til noe. Det har nemlig kommet meldinger om at den Red Bull-eide A1-Ring i Østerrike har meldt sin interesse for ekstraløpet. Og hvis Dietrich Mateschitz vil ha F1 dit, er det neppe noen som stopper ham. Da blir pengene neppe noe problem å skaffe.

Det er ikke langt fra Spielberg i Østerrike til Budapest, så A1-Ring passer perfekt for teamenes logistikk. Red Bull har brukt store summer på å bygge om den gamle Österreichring til nye A1-Ring med full F1-standard, og selv om Mateschitz tidligere har sagt at han ikke har planer om å kjøre F1 der, kan det jo hende han synes det er greit med ett enkelt løp for å hjelpe Bernie.

Men hva med Tyskland?
For øvrig er det fortsatt usikkert hvor Tysklands GP skal kjøres. I utgangspunktet er det Nürburgring som står for tur, men etter konkursen er det mange som tviler på at man vil klare å få til noe løp der i 2013. Og Hockenheim er ikke interessert i å arrangere F1-løp to år på rad, så dermed kan Bernie ende opp med ett løp for lite neste år likevel.

Den oppdaterte F1-kalenderen for 2013 finner du her

1 kommentar:

 1. Hei,

  Jeg ser etter annonsepartnere for mitt nettverk av norske poker og casino sider, og lurer på om dette kunne være interessant?

  Vi driver med SEO, så bannerannonser er desverre ikke aktuelt. Det vi altså er ute etter er en annonse i form av en artikkel (helst med relevant innhold), med helt enkle tekstlinker. Et forslag er at innlegget kan være tilknyttet Formel1, betting, el.l.

  For å gi et eksempel fra en helt annen side så har vi f.eks. gjort ordet "nettpoker" til en link i en setning om at Trond Giske er sterk provosert av Petter Northugs deltakelse i poker-NM.


  Vi er fleksible på pris, har i utgangspunktet ingen budsjettbegrensninger, og tilpasser oss gjerne om dere har format preferanser.

  Kunne dette være aktuelt for f1-ojs.blogspot.no? Isåtilfelle hører jeg gjerne fra dere!


  Med vennlig hilsen,
  Mona Svensen

  SvarSlett