lørdag 3. november 2012

Vettel disket fra kvalifiseringen. Må starte bakerst i morgen.

Vettel-Red-Bull-Q3Sebastian Vettel må starte bakerst i morgendagens Abu Dhabis GP, etter at det ble klart at bilen hans bare hadde 0,85 l bensin igjen da han stoppet ute på banen etter at Q3 var slutt.

Reglene krever at bilene skal kjøre inn i Parc Ferme for egen maskin, og at det da skal være 1 liter bensin igjen til FIA’s kontroller. Dermed hadde ikke dommerne noe valg, selv om det tok nesten fem timer før avgjørelsen kom.

Vettel kvalifisere seg til tredje startspor i dag, mens hans nærmeste konkurrent, Fernando Alonso, bare klarte P7. Nå blir det altså P24 på Vettel og P6 på Alonso i morgen. Dermed har Alonso fått en ny sjanse til å komme ovenpå igjen i førermesterskapet, etter at Vettel har vunnet de fire siste løpene og ligger 13 poeng foran spanjolen på tabellen.

Merkelig at Red Bull gjentar tabben som McLaren gjorde med Hamiltons bil i Barcelona. Med all teknologien de har tilgjengelig burde vel sånt være unødvendig. Og når man vet hva konsekvensen blir bør man jo være ekstra oppmerksom på innholdet i tanken.

Men dette kan jo bidra til å holde på spenningen i mesterskapet, så vi får bare takke og bukke. For i Abu Dhabi er det som kjent ikke enkelt å kjøre forbi, så Vettel får en tøff oppgave med å ta poeng i morgen. 

De første rekkene på griden etter Vettels diskvalifikasjon blir:

1. Lewis Hamilton, McLaren  
  2. Mark Webber, Red Bull
3. Pastor Maldonado, Williams  
  4. Kimi Räikkönen, Lotus
5. Jenson Button, McLaren  
  6. Fernando Alonso, Ferrari
7. Nico Rosberg, Mercedes AMG  
  8. Felipe Massa, Ferrari
9. Romain Grosjean, Lotus  
  10. Nico Hülkenberg, Force India

Kanskje Abu Dhabis GP 2012 kan bli spennende likevel?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar