søndag 4. november 2012

Abu Dhabis GP ble en thriller!

Raikkonen_Abu_DhabiSå bra at ting kan forandre seg! Fra å ha vært blant de kjedeligste løpene de siste sesongene, ble Abu Dhabis GP i år ett av de mest spennende og innholdsrike. Og det attpåtil i en sesong der de fleste løpene har vært over gjennomsnittlig spennende.

Jeg må bare innrømme at etter Lewis Hamiltons overlegne kvalifisering hadde jeg sett for meg at han ville ta en ganske enkel seier. Men som så ofte før fikk en McLaren-bil tekniske problemer, og dermed var det duket for Kimi Räikkönens første seier etter comebacket. Skikkelig morsomt og vel fortjent, etter en sesong som hittil har vært bare “nesten” - både for Kimi og Lotus.

Men premien for “dagens heldigste” går helt klart til Sebastian Vettel. Når det ble kjent at han var strøket fra kvalifiseringen og sendt bakerst på griden, regnet vel de fleste med at det beste han kunne klare var en hederlig poengplass. Men med en kraftig ombygd RB8 (og dermed start fra pitlane) og god hjelp fra to omganger med Safety Car, som pakket feltet sammen og gjorde det enklere å plukke plasseringer, klarte han altså å komme seg helt opp på tredjeplass. Lucky boy!

Det betyr at selv om Fernando Alonso med sin andreplass nok en gang ga Ferrari en bedre plassering enn bilen skulle tilsi, tok han bare inn tre poeng på Vettel i kampen om førermesterskapet. Dermed kan Vettel avgjøre det hele i Austin om to uker. Men det krever samtidig at Alonso gjør det unormalt dårlig, så det er fortsatt håp om at avgjørelsen blir utsatt til Brasils GP.

Ellers vil nok det “folk flest” kommer til å huske fra Abu Dhabis GP være den stygge krasjen mellom Nahrain Karthikeyan og Nico Rosberg. Etter det jeg hører låste styringen i Karthikeyans HRT seg på grunn av en hydraulikkfeil, og inderen løftet derfor foten fra gasspedalen. Den plutselige hastighetsreduksjonen kom selvfølgelig helt uventet på Rosberg, som dundret rett inn i Karthikeyans bil med full fart. Det så skummelt ut, men heldigvis gikk det bra.

Klassisk Kimi
Men tilbake til Kimi Raïkkönen. Hans kommentar i seiersintervjuet var ganske typisk: "I'm happy but there's nothing to jump around about. We'll try to do the same again. We'll have a good party and tomorrow when we're feeling bad after a long night we'll remember why we feel like that, but I'm just happy for everyone in the team."

Og det er vel sjelden man hører en fører svare sin ingeniør på samme måte som Kimi svarte Mark Slade underveis i løpet.

  • Da han fikk informasjon om avstanden ned til Alonso, og at de ville komme med oppdateringer senere, svarte han: ”Just leave me alone! I know what I’m doing!”
  • Og da han ble påminnet om å holde varmen i dekkene da han lå bak Safety Car, var han blitt skikkelig lei av maset: ”Yes, yes, yes, yes. I’m doing all of that. You don’t have to remind me every single time!”

Klassisk Kimi…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar