søndag 14. oktober 2012

Vettels tredje på rad. Er det avgjort nå?

Vettel_Korea_2012Sebastian Vettel vant Koreas GP like enkelt som han vant i Japan forrige helg. Dermed har han tatt tre seire på rad, og har overtatt ledelsen i førermesterskapet fra Fernando Alonso. Etter sommerferien har Vettel tatt 93 poeng mot Alonsos 45, og stillingen er nå 215 - 209. Det snur fort i F1.

Alonso hadde nok håpet at konkurrentene skulle fortsette å ta poeng fra hverandre, slik de gjorde i første del av sesongen. Men Lotus har rotet seg bort med den feilslåtte utviklingen av sin super-DRS, og McLaren har stadig vekk snublet både i egne og andres ben. Dermed ligger veien åpen for Red Bull, og Ferrari sliter med å henge med.

Koreas GP ble ikke det helt store løpet - bortsett fra for Red Bull og Vettel-fansen. Det beste var vel starten og de fire første svingene, der vi fikk se at tette fighter ikke nødvendigvis behøver å ende med kollisjon og elendighet. Når førerne har erfaring og respekt for hverandre, går det som oftest bra. Heldigvis var Romain Grosjean litt lenger ned i feltet denne gangen.

Men etter den første runden så man fort hvordan løpet ville utvikle seg, og selv om det skjedde en del underveis ble Koreas GP 2012 aldri særlig spennende. Tette fighter om niende- eller tolvteplasser kan være artig å se på, men det er tett kamp om seieren og de første plassene vi helst vil ha. Det fikk vi ikke i dag.

Dette var Red Bulls første dobbeltseier i år. Hvis det går an å snakke om “formutvikling” i F1, så tyder mye på at Red Bull nå har funnet toppformen. Da kan det bli vanskelig for konkurrentene i de siste fire løpene av sesongen.

Neste løp er Indias GP. Gjett hvem som vant der i fjor?

Poengtabeller etter Koreas GP

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar