søndag 28. oktober 2012

Vettel vant i India, men Alonso gir ikke opp

Vettel-India-2012Det er bare å innrømme det med en gang; Indias GP 2012 ble ikke det mest spennende løpet vi har sett. Det hjalp lite at FIA hadde forlenget den ene DRS-sonen på Buddh International Circuit siden i fjor, forbikjøringer ble det likevel ikke mange av.

Og Pirellidekkene, som har skapt så mye spenning tidligere i år, var plutselig blitt så slitesterke at de fleste klarte seg med ett stopp. Når forskjellen mellom Soft og Hard dessuten var minimal på den indiske superasfalten, var alt som kunne skape spenning borte. (Det sier vel alt om hvor lite action det var i selve løpet, når høydepunktet i dag var å se at McLaren byttet rattet i Lewis Hamiltons bil samtidig som de byttet dekk - alt i løpet av 3,3 sekunder.)

Sebastian Vettel tok oppskriftsmessig sin fjerde seier på rad, og ble samtidig den første føreren siden Ayrton Senna som har ledet alle rundene i tre løp på rad. Det er selvsagt ganske imponerende, ikke minst slik denne sesongen fortonet seg frem til Singapores GP. Men plutselig er den uforutsigbare 2012-sesongen i ferd med å bli ganske forutsigbar. Fortsetter det sånn i de tre siste løpene kommer vi til å huske 2012 som “en ganske kjedelig sesong”.

Men Fernando Alonsos “skadebegrensende” andreplass, etter en imponerende opphenting av Mark Webber mot slutten av løpet, gjør at Vettel fortsatt ikke leder førermesterskapet med mer enn 13 poeng. Med tre løp igjen, og 75 poeng å kjempe om, kan Vettel langt fra føle seg trygg. Han vet at Alonso ikke kommer til å gi seg så lenge det er en teoretisk mulighet til å ta ham igjen.

Det er ikke ofte at en fører har vunnet fem løp på rad. Den siste som klarte det var en viss M. Schumacher i 2004. Kan Vettel gjenta bedriften, eller setter Alonso en stopper for flere rekorder?

Det får vi vite allerede om en uke - i Abu Dhabi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar