onsdag 3. oktober 2012

Ikke rart at de er sure…

athens-riotsMidt oppe i det økonomiske kaoset og gatekampene som foregår i Hellas for tiden, kommer nyheten om at greske myndigheter har frigjort 30 millioner euro for å delfinansiere byggingen av en ny Formel 1-bane.

Dette skjer altså mens den greske økonomien er i dyp krise, og samtidig med at de samme myndighetene kutter 11 milliarder euro i budsjettene til skoler, sykehus og pensjoner, for å få landet godkjent til å få nye redningspakker fra EU.

Men noen har altså vurdert saken nøye, og har funnet ut at det er viktigere å bygge en F1-bane enn å betale ut lønninger til statsansatte. Ikke rart at det har gått på dunken med Hellas.

Det greske utviklingsdepartementet opplyser at banen skal bygges på et sted som heter Xalandritsa, nær Patras – i ett av landets mest befolkede områder. Totalkostnadene for anlegget er beregnet til 94,6 millioner euro, men hvor resten av pengene skal komme fra sier meldingene ikke noe om.

Grekerne har hatt samtaler med Bernie om mulighetene for å få tildelt et løp når banen står ferdig, men som vanlig har han ikke gitt noen garantier. De må nok stille seg i køen sammen med Thailand, Mexico, Sør-Afrika, Frankrike, Qatar, Argentina, Bulgaria (og sikkert flere andre som jeg ikke husker i farten).

Det er lov å drømme, men da bør man helst bruke sine egne penger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar