fredag 12. oktober 2012

Force Indias eier i økonomisk uføre

Vijay MallyaForce Indias eier, Vijay Mallya, er i hardt vær for tiden. I 2005 startet han flyselskapet Kingfisher – “tilfeldigvis” med samme navn som ølmerket han også eier.

Men i motsetning til bryggeriet Kingfisher har flyselskapet aldri tjent penger, og den siste tiden har det kommet mange rapporter fra India om Kingfisher-fly som er blitt stående på bakken på grunn av manglende betaling av drivstoff eller vedlikehold. De ansatte skal visstnok heller ikke ha fått lønn på mange måneder.

Og nå begynner det virkelig å se stygt ut. For i dag melder Autosport at det er utstedt en arrestordre på Mallya i Hyderabad, etter at sjekker på 2 millioner USD for avgifter til den lokale flyplassen er blitt nektet innløst av Kingfishers bankforbindelse.

Hva dette kan bety for Force India er for tidlig å si. Mallya solgte i fjor 42,5% av teamet til det indiske storkonsernet Sahara India Pariwar, som nå sliter med sine egne økonomiske problemer. Med to blakke eiere kan det bli tøft for Force India i tiden fremover.

Kanskje ikke så rart at Nico Hülkenberg og Paul di Resta er på jakt etter plass i andre team.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar