søndag 23. september 2012

Vettel frikjent - Schumacher og Webber straffet etter Sinagpores GP

Singapore SCEtter at Singapores GP var over har dommerne brukt noen timer på å avhøre en rekke førere som var innblandet i forskjellige episoder under løpets gang.

Vettel beholder seieren
Den viktigste beslutningen var nok at de lot Sebastian Vettel beholde seieren, selv om han foretok en omstridt “bremsetest” på Jenson Button før omstarten etter den første Safety Car-perioden. Button klarte med nød og neppe å svinge unna Vettels bil, og klaget høylytt på Vettels oppførsel.

Men dommerne - som hadde studert telemetridata fra begge bilene - mente altså at det Vettel hadde gjort var greit. De henviste også til artikkel 40.13 i sportsreglementet, som sier at det er den første bilen som bestemmer farten i slike tilfeller.

Dermed beholder Vettel seieren, og Button og Alonso rykker ikke opp.

Webber fikk 20 sekunder tillegg
Like heldig var ikke Vettels teamkollega, Mark Webber. Han er blitt fratatt det ene, fattige poenget han først fikk for sin tiendeplass, etter å ha fått 20 sekunder tidstillegg for å ha kjørt forbi Kamui Kobayashi utenfor banen.

Dette kommer ikke som noen stor overraskelse, for vi så tydelig at Webber hadde alle fire hjulene utenfor den hvite kantmarkeringen da han passerte japanerens Sauber. Etter de siste innskjerpingene av reglene hadde nok ikke dommerne noe annet valg enn å gi Webber en drive through-straff, som blir til 20 sekunder tidstillegg når den gis etter løpet.

Webber falt dermed ned til ellevteplass, og Sergio Perez flyttes opp til tiende.

Schumacher flyttes ned ti plasser i Japans GP
Michael Schumacher er blitt straffet med 10 plasser nedflytting på griden i Japan for å ha forårsaket kollisjonen med Jean-Eric Vergne på den 39. runden.

Vi så jo tydelig at Schumacher kjørte inn i Vergnes Toro Rosso bakfra med stor fart, men de fleste trodde nok at dette skyldtes en feil med bremsene på Schumachers Mercedes.

Men i møtet med dommerne la tyskeren seg flat og innrømmet at han hadde feilbedømt bremselengden frem til Vergnes bil, trolig fordi han hadde kalde dekk etter fem runder bak Safety Car.

Dette er andre gang i år at Schumacher kjører på en konkurrent bakfra, noe dommerne la vekt på da de vurderte straffen. Forrige gang var i Barcelona, og da var det Bruno Senna det gikk ut over.

Ja, ja. Det er jo normalt at reaksjonsevnen svekkes når folk blir eldre...

Oppdaterte poengtabeller etter Singapores GP

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar