lørdag 29. september 2012

Nye regler og ny kalender for 2013 vedtatt

FIA-logo-2FIAs World Motor Sport Council vedtok i går flere endringer i de tekniske reglene, samt en ny kalender for 2013.

Dekker over knekken
Neste år kan vi slippe å se de stygge, knekte nesene på F1-bilene, for FIA vil nå tillate at teamene monterer et spesielt deksel som dekker “hakket”. Det betyr at teamene slipper å gjøre store endringer på bilene dersom de ønsker å skjule fadesen fra i år. Det er lagt vekt på at dekselet ikke skal gi noen aerodynamiske fordeler.

Forbyr W-duct
En annen regelendring gjør at Mercedes sin DRS-løsning - av mange kalt W-duct - vil bli forbudt fra neste år. Det vil ikke lenger være tillatt å bruke den bevegelige bakvingen til å regulere kanaler, hverken direkte eller indirekte. Dermed kan ikke Mercedes justere frontvingen via luftkanaler fra bakvingen.

Men reglene har fortsatt ikke noe forbud mot det nye, passive systemet som Lotus jobber med, og som flere andre team også har startet utviklingen av.

Ny kalender for 2013 
WMSC har også vedtatt en F1-kalender for 2013, med en del mindre endringer i forhold til den foreløpige versjonen som lekket ut i forrige uke.

Endringene går ut på at Koreas og Japans GP har byttet plass, samt at Tysklands GP og Belgias GP begge er flyttet frem en uke. Flyttingen av Tysklands GP betyr at den lange pausen i juli som var i den foreløpige kalenderen forsvinner. Men det er ikke sagt noe om hvor Tysklands GP skal kjøres, så det kan fortsatt være en sjanse for Nürburgring.

Det nye løpet i New Jersey er fortsatt merket med en stjerne, i påvente av en endelig banegodkjenning til våren. (Og muligens også i påvente av en avklaring av betalingen til Bernie og CVC.)

F1 løpskalender 2013:

17. mars - Australias GP / Melbourne
24. mars - Malaysias GP / Sepang
14. april - Kinas GP / Shanghai
21. april – Bahrains GP / Sakhir
12. mai -  Spanias GP / Barcelona
26. mai – Monacos GP / Monte Carlo
9. juni – Kanadas GP / Montreal
16. juni – Jerseys GP (New York) *
30. juni - Englands GP / Silverstone
14. juli - Tysklands GP / ?
28. juli - Ungarns GP / Hungaroring
25. aug. – Belgias GP / Spa-Francorchamps
8. sept. – Italias GP / Monza
22. sept. – Singapores GP / Marina Bay
6. okt. – Koreas GP / Yeongam
13. okt. – Japans GP / Suzuka
27. okt. -  Indias GP / Buddh
3. nov. - Abu Dhabis GP / Yas Marina
17. nov. - USAs GP / Austin
24. nov. - Brasils GP / Interlagos

* Ikke endelig bekreftet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar