søndag 30. september 2012

Niki Lauda til Mercedes

Formula One World ChampionshipSamtidig med at Lewis Hamilton sa ja til å bli Mercedes-fører fra neste sesong, har tyskerne også ansatt den tredobbelte verdensmesteren, Niki Lauda, i en rolle som en slags spesialrådgiver i teamet.

Lauda er i dag blant annet eksperkommentator for RTL, men vil fra neste sesong bli en del av ledergruppa hos Mercedes AMG F1. Han har tidligere hatt en lignende rolle hos sin gamle arbeidsgiver, Ferrari.

Lauda skal også ha vært sentral i arbeidet for å få Mercedes til å undertegne en ny Concorde-avtale, etter at forhandlingene med Bernie gikk i stå tidligere i år. Mercedes hadde mange innvendinger mot avtalen, men etter at Lauda kom inn som en slags mellommann, skal de nå ha skrevet under.

Noen kommentatorer hevder at Laudas jobb hos Mercedes først og fremst vil bli å være rådgiver og barnevakt for Lewis Hamilton, som trenger en til å passe på seg når han slipper fri fra alle reglene og påbudene hos McLaren. Det er i så fall rett mann på rett plass, for “The Rat” har aldri vært redd for å si ting rett ut - uansett hvem han snakker med. Det kan bli tøffe tak for Lewis Hamilton.

Med ansettelsen av Niki Lauda er det vel også lite sannsynlig at Mercedes ser for seg Michael Schumacher i en lederolle i teamet. Det er grenser for hvor mange stjerner det er plass til i ett team.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar