tirsdag 7. august 2012

Lavere billettpriser gir fulle tribuner på Spa

Eau-Rouge-Alonso-2011I disse økonomiske nedgangstider har vi sett at mange av F1-løpene i Europa har slitt med halvfulle tribuner. Meg bekjent er det vel bare Englands GP på Silverstone som har vært utsolgt så langt i år.

Arrangørene av Europas GP i Valencia reduserte f.eks. tribunekapasiteten til bare 45 000 plasser, men likevel fikk de ikke solgt alle billettene. Til sammenligning hadde de 112 700 tilskuere på løpet i 2008.

Og til Tysklands GP på Hockenheim kom det bare 62 000 tilskuere, enda tyskerne har kjente navn som Vettel og Schumacher å heie på - i tillegg til at Mercedes er på hjemmebane. I 2005 møtte 110 000 tilskuere opp for å se løpet, i 2008 kom det 78 000, og for to år siden var de nede i 65 000.

«Mot normalt» på Spa
På bakgrunn av de andre løpenes problemer er det derfor godt å høre at arrangørene av Belgias GP på Spa allerede har solgt alle tribunebillettene - en måned før løpet skal kjøres. Det eneste som fortsatt er å få kjøpt via de offisielle salgsstedene er såkalte «General Admission»-billetter - altså billetter uten adgang til tribunene.

Denne gladnyheten blir enda mer interessant når man hører at Belgias GP visstnok er det eneste løpet i år der man faktisk har satt ned billettprisene. Det kan se ut som at det var et smart trekk.

Kanskje dette kan føre til at flere arrangører endelig vil forstå at de høye billettprisene er en av de viktigste årsakene til at publikum uteblir fra F1-løpene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar