fredag 17. august 2012

Halvveis i sesongen

Alonso-2012-SilverstoneÅrets F1-sesong har så langt gitt oss syv forskjellige vinnere. Vi har hatt seks forskjellige førere på pole, og hele elleve forskjellige førere har stått på seierspallen.

I en slik ustabil sesong er det derfor godt gjort at Fernando Alonso kunne ta ferie med hele 40 poengs ledelse på Mark Webber.

Her er noen fakta etter halvkjørt sesong:

Kvalifisering
Lewis Hamilton har vært den jevneste føreren i kvalifiseringene, og er den eneste som har klart å komme seg til Q3 i alle løpene i år. Sebastian Vettel og Romain Grosjean har misset Q3 en gang hver.

Vettel og Hamilton har hatt pole tre ganger hver, og Red Bull har hatt pole fire ganger.

Fernando Alonso og Pedro de la Rosa er de eneste som har slått sine teamkolleger i alle kvalifiseringene i år, mens Jenson Button bare har klart å kvalifisere seg foran Hamilton en eneste gang.

Pastor Maldonado er den føreren som har fått straff flest ganger etter kvalifiseringen, med tre gridstraffer og totalt 25 plasser nedflytting. Hamilton har fått en gridstraff og en fullstendig diskvalifisering, tilsvarende 28 tapte plasser på griden. Deretter følger Sergio Perez og Michael Schumacher med to gridstraffer hver – tilsvarende ti plasser.

Løp
Fernando Alonso, Kimi Räikkönen og Nico Rosberg er de eneste førerne som har fullført alle de 686 løpsrundene som har vært kjørt hittil i 2012, mens Mark Webber har gått glipp av en runde.

De tre som har kjørt færrest løpsrunder i år er Pedro de la Rosa (471 runder), Romain Grosjean (480) og Michael Schumacher (487).

Både McLaren og Lotus har hatt åtte pallplasseringer i år, mens Ferrari har klart seks og Red Bull fem. Det mest interessante her er vel at Alonso er alene om Ferraris seks pallplasseringer – de andre teamene har som kjent to førere :-)

Alonso har vunnet tre løp i år, har vært på pallen seks ganger, og er dessuten den eneste som har tatt poeng i alle løpene hittil i år. Kanskje ikke så rart at han leder sammenlagt?

Sebastian Vettel har satt raskeste rundetid i tre løp i år, og leder den konkurransen.

Nå er det heldigvis bare litt over to uker til Belgias GP på Spa. Da får vi kanskje svar på om vi får enda en ny løpsvinner, og om det kommer andre førere på pallen.

Det vi ikke får svar på om to uker er om Alonso blir verdensmester. Har vi litt flaks beholder vi den spenningen helt til Brasils GP i november.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar