fredag 3. august 2012

Det blir 20 løp i 2013 også

Bernie-Ecclestone-2011Under Ungarns GP sist helg kom Bernie med noen hint om hvordan han har satt opp den foreløpige kalenderen for neste år. Han fortalte at det vil bli 20 løp i 2013 også – og at det blir “mer eller mindre de samme løpene som i år”.

Den eneste endringen er at Europas GP i Valencia er borte fra kalenderen, og dermed det blir plass til det nye “GP of the Americas” i New Jersey. Det betyr at det blir ett løp mer i USA i 2013, og ett mindre i Spania.

Planen er at Valencia og Barcelona skal ha Spanias GP annenhvert år heretter. Men i Barcelona jobber man hardt for å få inn nye investorer som skal gi dem råd til å fortsette med årlige løp, så det er mulig den planen går i vasken. Barcelona har jo en kontrakt som gjelder i fire år til, så de behøver egentlig ikke å gi fra seg noe til naboene i sør – hvis de har råd til å la være.

Bernie var klar på at Tysklands GP vil bli kjørt på Hockenheim neste år også, dersom Nürburgring ikke får til en refinansiering og kommer på fote igjen. Tysklands GP skal kjøres, sa han.

I dag kom det faktisk en nyhet som sa at delstatsforsamlingen i Rheinland-Pfalz har godkjent en garanti på 254 millioner euro til Nürburgring. Dermed kan det gå mot en løsning som gjør dem i stand til å beholde plassen på kalenderen, slik Bernie ønsker.

Bernies foreløpige kalender for 2013 legger opp til at sesongen som vanlig starter i Melbourne i midten av mars, og avsluttes i Brasil i slutten av november. Dermed blir også det “mer eller mindre som i år”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar