onsdag 4. juli 2012

Stakkars Maria

Maria-de-Villota Spanske Maria de Villota fikk noe uventet en plass som testfører for Marussia, og skulle på den måten forsøke å bli den første kvinnelige F1-fører i moderne tid. Men den planen har nå bokstavelig talt havarert - på en merkelig og trist måte.

Etter en enkel rettfram-test på en testbane i England skulle hun snu bilen, men klarte på en eller annen måte å krasje inn i løftelemmen på teamets egen transportbil.

Nå ligger Maria på sykehus med store hodeskader, og ingen kan foreløpig si hvor hardt skadet hun er. Det siste som er kommet ut er at hun vil miste synet på det høyre øyet, og at tilstanden fortsatt er kritisk men stabil. Uansett er nok karrieren hennes som racerfører over etter det som har skjedd.

Det er litt for tidlig til å kunne si hva som er årsaken til ulykken, men det mest sannsynlige er enten en teknisk feil med bilen eller uerfarenhet fra de Villotas side. Hun hadde egentlig ingen kvalifikasjoner for å kjøre en F1-bil, og hadde heller ingen superlisens. Likevel virker det merkelig at hun skulle miste kontrollen over bilen så fullstendig.

Men sikkerheten på testen kan heller ikke ha vært helt bra, for det kan vel ikke ha vært helt etter boka å ha en transportbil stående med bakløfteren nede så nært stedet der de Villota skulle snu en F1-bil? Vi får helt sikkert høre mer om dette etter hvert, for etterforskningen er i full gang.

Det er selvsagt synd for Maria at F1-drømmen skulle ende på denne måten, selv om hun neppe ville kommet så mye lenger uansett. Vi får bare håpe hun kommer seg på beina igjen uten flere varige mén enn øyet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar