mandag 9. juli 2012

Perfekt strategi av Webber ga seier på Silverstone

Webber-Silverstone-2012 Mark Webber kjørte et strategisk perfekt Englands GP på Silverstone, og snøt Fernando Alonso for det som lenge så ut til å bli spanjolens tredje seier for sesongen.

Webber ble i steden den andre føreren med to seire i år, og knep samtidig litt inn på Alonsos ledelse i poengsammendraget.

Webbers teamkollega, Sebastian Vettel, tok tredjeplassen i et Englands GP som føyer seg inn i rekken av spennende løp denne sesongen.

Etter flere dager med store mengder regn over Silverstone, kunne løpet merkelig nok avvikles i tørt og pent vær. Den andre store overraskelsen var at prime-dekkene var raskere enn option-dekkene – helt motsatt av det Pirelli hadde beregnet på forhånd.

Webber startet på soft og avsluttet på hard, mens Alonsos strategi var omvendt. Det ble avgjørende for resultatet. Webber holdt seg i nærheten av Alonso gjennom de to første stintene, og hadde få problemer med å ta ham igjen og kjøre forbi da det bare var noen få runder igjen.

På fjerdeplass kom Felipe Massa, som ble hardt presset av Kimi Räikkönen mot slutten. Noen sekunder bak de to kom Romain Grosjean, som måtte kjøre seg opp fra bakerst i feltet etter at Paul di Resta kjørte over frontvingen hans i starten. Hvilken plassering han kunne fått uten uhellet kan man jo lure på.

De raskeste rundetidene i løpet ble for øvrig satt av de to Lotus-førerne, med de to Red Bull-førerne rett bak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar