søndag 15. juli 2012

McLaren - et tegneserieteam

McLaren har i samarbeid med det Oscar-vinnende animasjonsstudioet Framestore startet et nytt selskap i konsernet, med navnet McLaren Animation. Framestore var med på å lage filmen War Horse, og har også laget introer for kjente BBC-programmer.

McLaren Animation sin første oppgave har vært å lage en serie kortfilmer kalt “Tooned”, som viser datamodellerte utgaver av Lewis Hamilton og Jenson Button sammen med den fiktive Professor M, som prøver å bygge en vinnerbil til dem.

Stemmene til de to førerne er “ekte vare”, og de er blitt bedt om å improvisere så mye som mulig under innspillingen. Stemmen til Professor M tilhører den engelske komikeren Alexander Armstrong.

Sky Channel, som har tv-rettighetene til F1 i England, skal vise en ny, tre minutter lang episode av Tooned foran hvert løp. Den første episoden - Wheel Nuts - ble vist under Sky’s F1-sending fra Englands GP sist helg.

McLaren Tooned - Wheel Nuts

McLaren Animation et nytt, smart trekk av Ron Dennis, som nå er konsernsjef og styreformann i McLaren Group. Filmene er med på å gjøre McLaren kjent blant de aller yngste, og prøver å gjøre F1 litt mindre alvorlig. Dessuten er det nok gull verdt for McLaren å få filmene vist under F1-sendingene i hjemlandet.

Merkevarebygging er viktig for tiden. Det gjelder i F1 også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar