lørdag 21. juli 2012

Girkasser til besvær

Lotus_girkasseLike etter Englands GP kom det en melding fra Lotus om at girkassen i Romain Grosjeans bil hadde begynt å fuske på den siste runden av løpet, og at de derfor ville bli nødt til å bytte den før Tysklands GP. Et slikt bytte medfører automatisk fem plasser nedflytting på griden etter kvalifiseringen, og dermed er Grosjeans vinnersjanser allerede betydelig redusert.

Og etter fredagens andre treningsomgang på Hockenheim kom en lignende melding fra Mercedes, som fortalte at girkassen i Nico Rosbergs bil hadde oppført seg mistenkelig, og derfor ville bli byttet for sikkerhets skyld. Det betyr at også Rosberg vil bli flyttet fem plasser ned på griden før søndagens løp, og at hans sjanser til en seier på hjemmebane vil bli en god del mindre.

Siste nytt: Før den tredje og siste treningsomgangen startet på lørdag ble det kjent at Mark Webber også vil bli nødt til å ta en straff, fordi Red Bull har sett seg nødt til å bytte girkassen i hans RB8. Teamets mekanikere har jobbet halve natten for å finne ut av en feil som ble oppdaget i går, men til slutt måtte de bare innse at det ikke var mulig å reparere girkassen.

Dermed er det tre førere - alle potensielle Q3-kandidater i kvalifiseringen - som vil bli flyttet ned fem plasser før løpet starter.

Men som vi har sett i mange løp tidligere denne sesongen er det fullt mulig å komme høyt opp på resultatlista selv om man starter et stykke ned på griden, så ingen av dem behøver å være sjanseløse til en pallplassering på søndag.

Men å vinne løpet kan bli vanskelig, for så langt i år er det bare Fernando Alonso som har kommet først i mål etter å ha startet lenger ned enn P1 eller P2. Det har faktisk skjedd begge gangene spanjolen har vunnet i år, så han er ganske spesiell på den måten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar