mandag 30. juli 2012

Fordel Alonso

Fernando-Alonso-2012Selv om Fernando Alonso var langt unna seierspallen i Ungarns GP, nådde han sitt viktigste mål for helga - nemlig å komme i mål foran Mark Webber. Med sin femteplass - og med Webber helt nede på åttende - økte Alonso ledelsen i førermesterskapet med seks poeng før ferien starter. Det er ikke verst med en bil som for tiden er langt unna å være den raskeste.

Spanjolen har nå tatt poeng i 23 løp på rad. Med ett feilfritt løp på Spa vil han tangere Michael Schumachers rekordserie, som endte i Malaysias GP 2003. Ferrari har tydeligvis god erfaring med å bygge biler som holder.

Med Ungarns GP 2012 var vi plutselig tilbake til F1 slik vi var vant med før Pirelli overtok som dekkleverandør; en lang rekke med biler og svært få forbikjøringer. Det var nok været som gjorde løpet på Hungaroring spennende i fjor, for under årets varme og tørre forhold klarte verken Pirelli eller DRS å gjøre noe med den kjedelige banen.

De siste 15 rundene av løpet ble likevel litt interessant, for da satt mange og håpet på å få se en fight om seieren. Men Kimi Räikkönen kom aldri helt i posisjon til å ta opp kampen med Lewis Hamilton, og dermed døde spenningen ut. Og innerst inne visste nok de fleste at Räikkönen ikke hadde særlig store sjanser til å komme forbi Hamilton på denne banen, så lenge dekkene var sånn noenlunde like.

Ellers kunne vi registrere at dommerne følger nøye med på hva Pastor Maldonado foretar seg. Denne gangen fikk han en drive through-straff for å ha dunket borti Paul diResta - en hendelse som de færreste ville ha brydd seg  om tidligere. Det er vel ikke mange av Kamui Kobayashis forbikjøringer i fjor som ville blitt godkjent dersom dommerne hadde lagt lista på dette nivået. Men “evig eies kun et dårlig rykte”, så Maldonado må nok bare lære seg å være mer forsiktig en stund fremover.

Hamiltons seier i Ungarn gjorde at han gikk forbi Räikkönen med ett fattig poeng i sammendraget, og at kampen bak Alonso nå er blitt enda tettere. Mellom Webber på andreplass og Räikkönen på femte er det bare åtte poeng, så mesterskapet er fortsatt helt åpent - selv om Alonso har 40 poeng ned til Webber. Men før eller siden må vel også Alonso bryte et løp?

Ett minus for Ferrari er nok at de nærmeste konkurrentene i konstruktørmesterskapet - McLaren og Lotus - tok betydelig mer poeng enn dem i Ungarn, og dermed gikk forbi dem i sammendraget. Det spørs om Luca di Montezemolo godtar den nedturen, eller om han vil bruke sommerpausen til å lete etter syndebukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar