søndag 22. juli 2012

Alonso vant på Hockenheim, Vettel fratatt andreplassen

Hockenheim-2012Fernando Alonso vant Tysklands GP i dag etter å ha startet fra pole position. Dette var Alonsos tredje seier for sesongen, og han økte med det ledelsen i sammendraget til 34 poeng.

Sebastian Vettel kom i mål som andremann, med Jenson Button på tredje. Men etter løpet fikk Vettel 20 sekunders tidstillegg for å ha vært utenfor banen med alle fire hjulene da han kjørte forbi Button på den nest siste runden. Straffen gjorde at Vettel falt ned til femteplass, mens Button ble nummer to og Kimi Räikkönen rykket opp til tredjeplass.

Räikkönen startet fra tiende startspor, og er vel med tredjeplassen en god kandidat til tittelen ”dagens mann”. En annen kandidat til den tittelen er Kamui Kobayashi, som ble nummer fire, etter å ha startet fra P12. Hans teamkollega Sergio Perez er også blant vinnerne i dag. Han ble nummer seks etter å ha startet fra P17.

Vettels straff vil nok bli diskutert i dagene som kommer, men etter at Charlie Whiting nylig presiserte at det ikke er lov å dra fordel av å kjøre utenfor banen med alle fire hjulene, var nok dommerne nødt til å straffe Vettel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar