lørdag 2. juni 2012

Red Bulls RB8 er ulovlig og må endres før Kanadas GP, sier FIA

Red Bull_hullSiden Bahrains GP har Red Bull kjørt med noen spesielle hull i gulvet foran bakhjulene på sin RB8. Flere av konkurrentene har ment at disse hullene ikke var tillatt etter reglene i det tekniske reglementet, men har likevel latt være å legge inn protest.

Men etter Mark Webbers seier i Monacos GP ble både Mercedes, McLaren og Ferrari mer høylytte i sin kritikk av hullene, og FIA lovte derfor å klargjøre hvordan reglementet skal forstås på dette området.

I dag kom FIA med sin uttalelse, og de er helt klare på at Red Bulls løsning ikke er i henhold til reglene. Hullene i gulvet på Red Bulls RB8 er i konflikt med regelendringen som kom i 2011 for å forhindre de doble diffuserne, heter det i uttalelsen fra FIA. Likevel har altså bilen blitt godkjent av tekniske kontrollanter i tre løp, så her kan det ikke ha vært lett å forstå reglene.

Beslutningen har umiddelbar virkning, og Red Bull må derfor gjøre de nødvendige endringene på bilen innen Kanadas GP, som starter i neste uke. Men som vanlig når det gjelder denne typen klargjøring av reglene, får beslutningen ikke tilbakevirkende kraft. Red Bull og Mark Webber får derfor beholde seieren i Monacos GP.

På fredag erklærte Red Bulls teamsjef, Christian Horner, at han følte seg helt sikker på at FIA ville godkjenne hullene. Nå må han altså bite i det sure eplet og sørge for at de har et nytt og lovlig gulv på plass i bilen før teknisk kontroll i Montreal på torsdag.

I starten av sesongen slet Red Bull med at bilen var ustabil bak, men etter at de fikk på plass hullene som FIA nå har dømt som uliovlige, har de vunnet to løp. Det blir interessant å se hva Adrian Newey finner på nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar