mandag 4. juni 2012

Problemer i Montreal

Montreal-protestArrangørene av Kanadas Grand Prix i Montreal har avlyst det tradisjonelle torsdagsarrangementet med “åpen pitlane”, etter å ha motatt trusler fra lokale, protesterende studentgrupper.

Studentene i Quebec-regionen har lenge aksjonert i Montreals gater mot myndighetenes kraftige økning av skolepengene, og nå ser de på Formel 1-løpet som en fin anledning til å få vist sin misnøye for et større publikum. Dermed turte ikke arrangørene annet enn å stoppe publikumsadgangen til Circuit Gilles Villeneuve på torsdag.

Opplegget med åpen pitlane, der fansen får muligheten til å studere F1-bilene i fred og ro på nært hold, er svært populært, og avlysingen blir nok en nedtur for mange tilreisende fans.

Men når studentene ikke får vist sin misnøye på torsdag, er det vel større fare for at de vil dukke opp på lørdag eller søndag?

Ingen Live Timing fra Kanada?
Det kan forresten også hende at vi må klare oss uten Live Timing til helga, for cyber-anarkistgruppen Anonymous har truet med å slå til mot Bernies nettsider.

I en uttalelse fra hackergruppen heter det at de – på samme måte som i Bahrain – “har til hensikt å krasje Mr. Ecclestones lille fest”. De truer med å ta ned alle Bernies F1-nettsider fra 7. juni til og med 10. juni, stoppe serverne og dumpe databasene, og i tillegg krasje alt annet F1-relatert de kan finne på Internett.

Anonymous gjorde et lignende angrep i forbindelse med Bahrains GP, men etter det jeg har forstått klarte de ikke å lage så veldig store problemer – i alle fall ikke for Bernies nettsider. Jeg kan heller ikke huske at vi hadde problemer med Live Timing fra Bahrain.

Men Anonymous “vil minne alle som vurderer å delta på dette avskyelige løpet om at vi forrige gang fant personlige data for tilskuerne, inkludert kredittkortnumre, ukryptert på F1-sidens servere.” Det høres ikke bra ut.

Nå burde i alle fall beredskapen hos Bernies folk være skjerpet, så får vi se hva Anonymous klarer å få til. Jeg er vel egentlig mer bekymret for hva studentene kan klare å stelle i stand av problemer. Ikke minst kan de lage mye krøll for kommunikasjonen fra byen til banen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar