onsdag 13. juni 2012

Kan vi få flere rekorder i år?

Hamilton-Montreal-2012Med Lewis Hamiltons seier i Kanadas GP fikk vi en ny rekord i F1: syv forskjellige vinnere på de syv første løpene i en sesong.

Spørsmålet er nå om dette kan fortsette. Kanskje kan rekorden fra den kaotiske 1982-sesongen - med ni forskjellige vinnere på rad i samme sesong - også ryke?

I perioden fra Monacos GP i mai til Sveits GP i august 1982 vant Riccardo Patrese, John Watson, Nelson Piquet, Didier Pironi, Niki Lauda, Rene Arnoux, Patrick Tambay, Elio de Angelis og Keke Rosberg hvert sitt løp. Den sesongen var ganske spesiell på flere måter, og endte til slutt med hele 11 forskjellige vinnere. Ingen fører vant mer enn to løp, og Keke Rosberg ble verdensmester med bare en seier.

Hittil i år har vi hatt to ferske vinnere – Nico Rosberg og Pastor Maldonado. Blant de seks ovennevne i 1982 var både Patrese, Tambay, de Angelis og Rosberg førstegangsvinnere. I tillegg fikk Michele Alboreto sin første F1-seier i det siste løpet den sesongen, så vi har fortsatt litt å gå på i forhold til det.

Hvem blir den neste?
Lotus har en bra bil i år, og har vært nær ved å vinne flere ganger. Det skulle derfor forundre meg mye om ikke Romain Grosjean eller Kimi Räikkönen også snart står øverst på pallen. Blir det normal temperatur i Valencia kan seieren komme allerede der. Varm asfalt gjør at Lotusen utnytter dekkene bedre enn mange av konkurrentene, og dermed kan vi få den åttende vinneren.

En annen mulig ny vinner er Saubers Sergio Perez. Han har vært to ganger på pallen allerede, men mangler fortsatt en førsteplass. Den kan komme ganske snart, hvis han fortsetter å kjøre slik han gjorde i Montreal.

Og selv om jeg personlig har mine tvil, så må vel også Michael Schumacher regnes som en fører med vinnerpotensiale i år. Dersom Mercedes kan gi ham en bil uten tekniske problemer, samtidig som han holder seg unna nærkontakt med konkurrentene, kan han nok også vinne et løp igjen på en heldig dag.

Flere er det vel neppe som kan hevde seg. (Og da har jeg ikke glemt Felipe Massa, som ser ut til å trenge betydelig mer flaks enn Schumacher for å vinne i år.)

At tre av de ovennevnte skal klare å vinne hvert sitt løp før en av de tidligere vinnerne tar en seier til, er kanskje ikke så veldig sannsynlig - men det kan selvsagt skje.

Da er det kanskje like stor sjanse for at vi kan få 11 forskjellige vinnere i år. Hvis ikke ett av teamene plutselig skulle finne ut av hemmeligheten med Pirelli-dekkene, kan vi fortsatt få flere overraskende vinnere denne sesongen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar