mandag 11. juni 2012

Hamilton ble den syvende vinneren i år

Hamilton_Kanada_2012Lewis Hamilton vant Kanadas GP, og ble dermed den syvende vinneren på de syv første løpene i år.

Dette ble et løp der dekkstrategien spilte en stor rolle. Hamilton og McLaren gamblet på å gjøre to stopp, mot de nærmeste konkurrentenes ettstopp-strategi.

Løpet så lenge ut til å bli et oppgjør mellom Hamilton, Alonso og Vettel, men da Hamilton gikk inn for sitt andre stopp så det ut for at Alonso ville ta sin andre seier for året. Men Hamilton utnyttet sine friske dekk maksimalt, og hadde ingen problemer med å ta inn det han tapte på å gjøre et stopp mer. Alonso og Vettel fikk derimot store problemer med dekkene mot slutten av løpet, og Vettel ble nødt til å gå inn og få nye dekk bare syv runder før slutt.

Men det hjalp ikke mot Hamilton, og verken Alonso eller Vettel klarte å holde unna for Romain Grosjean og Sergio Perez mot slutten. De to også var på en ettstopp-strategi, men klarte likevel å få dekkene til å holde helt til mål. Perez startet helt nede på femtende startspor, og kom i mål på tredjeplass. Grosjeans andreplass er hans beste plassering i F1.

Vettel endte på fjerdeplass, foran Alonso, Rosberg, Webber og Räikkönen, i et løp som ble mer og mer spennende etter hvert som strategiene og dekkslitasjen fikk utvikle seg. I mål var det bare 7,2 sekunder mellom de fire første bilene, og mellom Alonso på femte og Räikkönen på åttende var det bare 2,1 sekunder.

Hamilton har nå overtatt ledelsen i førermesterskapet, to poeng foran Sebastian Vettel og tre poeng foran Fernando Alonso. I konstruktørmesterskapet leder Red Bull fortsatt foran McLaren, med Lotus på tredjeplass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar