fredag 29. juni 2012

Fernando Alonso – best av de beste?

alonso-valencia-2012Så fikk endelig Formel 1 sin første dobbeltvinner i år - etter et spennende løp i Valencia, der Fernando Alonso kom fra ellevte startspor og vant – til manges store forbauselse.

Men ser man litt bakover i historien bør ikke Alonsos seier komme som noen overraskelse. Statistikken viser at han har tatt poeng i de siste tjue løpene, og at han har vært blant de fem første i hele atten av dem. I de tre sesongene Alonso har vært hos Ferrari har han bare brutt to av 46 løp.

Så selv om Ferrari ikke har klart å gi ham den raskeste bilen, så har de i hvert fall gitt ham en svært pålitelig en. Og Alonso har kvittert med å gjøre maksimalt ut av det han har fått utlevert – hver gang.

Statistikken viser også at Alonso har delt seierspall med Kimi Räikkönen og Michael Schumacher fem ganger i historien, og i alle tilfellene har Alonso stått på toppen. Det gir ham kanskje rett til å kalle seg “best av de beste”?

Noen var for øvrig også inne på at pallen i Valencia trolig var den mest verdifulle i F1-historien, når man summerer de tre førernes lønninger. Og det forbauser vel ingen om Alonso (fullt fortjent) er best betalt av de tre også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar