torsdag 7. juni 2012

Enighet om å dele på Spanias GP

Valencia_publikumSpanske aviser melder i dag at landets to Formel 1-arrangører, Valencia og Barcelona, nå endelig er blitt enige om en avtale som gjør at de kan dele på å arrangere ett årlig løp i Spania de neste syv årene.

Så sent som under Spanias GP i mai uttalte presidenten for delstatsregjeringen i Katalonia at de hadde fokus på at de fortsatt skulle arrangere et Formel 1-løp i Barcelona hvert år.

Men det var nok bare et spill for galleriet, for i dag skriver sportsavisene Marca og Diaro Sport at både de to arrangørene i Barcelona og Valencia, og de respektive bystyrene, er kommet til enighet om at det er til deres felles beste at det bare kjøres ett Formel 1-løp hvert år i Spania de neste årene.

Avtalen går ut på at Spanias GP skal kjøres i Barcelona i årene 2013, 2015, 2017 og 2019, mens Valencias gatebane skal stå på kalenderen i 2014, 2016 og 2018. Ifølge avisene skal det være tatt med et punkt i Valencias nåværende avtale som gir dem rett til å kalle løpet sitt for Spanias Grand Prix dersom det ikke kjøres noe annet F1-løp i Spania samme år, så den delen skal også være grei.

Samtidig leser jeg at arrangøren av Europas GP i Valencia har redusert tribunekapasiteten ned til bare 45 000 tilskuerplasser for løpet den 24. juni. I debutløpet i 2008 hadde de 112.700 tilskuere, men allerede året etter var tallet redusert med 35 000 på grunn av sviktende interesse. I fjor raste tilskuertallet videre nedover til 65 000, og nå gjør altså krisen i Spania at de snart ikke trenger å sette opp tribuner. Ikke rart at de er ivrige på å få bremset tapene.

Nå må spanjolene bare vente på at Bernie godkjenner avtalen. Men han har jo for lenge siden sagt at han mener et delt opplegg er det beste for et kriserammet Spania, så det bør vel ikke by på problemer. Dessuten er jo dette akkurat det han trenger for å få løpskabalen til å gå opp, dersom han skal få plass til GP of the Americas i New Jersey neste år uten å overstige den avtalte grensen på 20 løp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar