søndag 24. juni 2012

Alonso førstemann med to seire i år

Alonso_Valencia_2012Europas GP ga oss en helt ny og uventet variant av uforutsigbar løpsutvikling, selv etter årets målestokk. Merkelig nok kom altså dette i Valencia, som for første gang i historien kunne registrere et løp godt over gjennomsnittet. Og denne gangen kan ikke Pirelli ta all æren for det som skjedde.

Først måtte Sebastian Vettel bryte med tekniske problemer fra en klar ledelse, og deretter ble Romain Grosjean fri for strøm mens han jaktet på Fernando Alonso og sin første seier i F1.

Alonso startet fra P11, men en god start, smart kjøring og litt flaks brakte ham opp i teten da Vettel måtte gi seg.

En av Alonsos utfordrere var Lewis Hamilton, men han ble fri for dekk mot slutten og måtte se seg forbikjørt av Kimi Räikkönen. Räikkönen kunne kanskje ha utfordret Alonso dersom han hadde kommet seg forbi Hamilton tidligere, men måtte ta til takke med en andreplass - hans andre i comebacksesongen.

Bak Alonso og Räikkönen var Pastor Maldonado på jakt etter Hamiltons tredjeplass, men det endte med at han tok ut Hamilton på en ganske unødvendig måte. Dermed var det duket for en noe overraskende tredjeplass til Michael Schumacher, som tok sin første pallplassering siden Kinas GP i 2006. Pallen i Valencia ble dermed fylt opp av tidligere verdensmestre.

En annen som kjørte seg kraftig opp fra en dårlig kvalifisering var Mark Webber. Han startet helt nede på P19 og endte på fjerdeplass. Bak ham kom Nico Hülkenberg, Nico Rosberg og Paul di Resta, med Jenson Button helt nede på åttende.

Med Alonsos andre seier for året blir det ingen flere rekorder i den statistikken på en stund.

I og med at flere av de andre toppførerne ble uten poeng i dag, rykket Alonso fra på toppen av poengtabellen. Han er nå 20 poeng foran Webber, og er den eneste som har tatt poeng i alle løpene i år.

Maldonado fikk for øvrig 20 sekunder tidstillegg for påkjørselen av Hamilton, og ble dermed uten poeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar