fredag 18. mai 2012

Williams mangler utstyr til Monacos GP

Williams-brann-SpaniasGPBrannen som oppsto i pitboksene hos Williams halvannen time etter at Spanias GP var over, ødela selvsagt mye av seiersgleden for teamet.

Men i tillegg til at 31 personer fra forskjellige team ble sendt til sykehus med større og mindre skader, ble også en god del reservedeler, teknisk materiell og datautstyr ødelagt av flammene og røyken.

Den første treningen foran Monacos GP kjøres torsdag i neste uke, og Williams har derfor liten tid på seg til å reparere eller erstatte utstyret de trenger for å kunne delta der. Nå har McLaren i god sportsånd tilbudt seg å låne sine uheldige konkurrenter en del utstyr, men det er likevel mye som må repareres, bygges eller kjøpes inn på svært kort tid.

Den største utfordringen for Williams foran Monacos GP er at noe av det som ble ødelagt var spesiallaget for teamet, blant annet en del datamaskiner, verktøy og reservedeler til bilene. Slike ting er ikke mulig å låne, og vanskelige å få erstattet i løpet av noen få dager. Men sjefsingeniør Mark Gillian hos Williams sier at de skal klare å få på plass det viktigste, og at det først og fremst vil være “ekstrautstyr” de kommer til å mangle i Monaco.

Heldigvis for Williams er det i år to uker mellom Spanias og Monacos GP. De siste sesongene har det vært bare en uke. Det ville i praksis betydd at Williams ville hatt tre dager på seg til å komme i orden etter brannen. Det hadde neppe vært mulig.

Men med McLarens uheldige opptreden i pitlane i de siste løpene, håper jeg bare at det ikke er muttertrekkere og utstyr for etterfylling av bensin Williams skal låne av dem. Da blir det i hvert fall ikke noen ny seier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar