lørdag 26. mai 2012

Schumacher raskest i Monaco, men Webber på pole

Webber_Monaco-2012Denne Formel 1-sesongen slutter aldri å overraske. Etter Spanias GP trodde de fleste at Lotus ville være overlegne i Monaco, og at Ferrari ikke ville ha sjanse til å hevde seg her. Men etter kvalifiseringen ser vi at så enkelt er det ikke.

For både på treningen og kvalifiseringen i dag var Mercedes raskest, og begge Ferrariene hang også mye bedre med enn forventet. Hva Felipe Massa har gjort de siste to ukene kan man bare spekulere i, men i dag var han bare ett tidel etter Fernando Alonso.

Michael Schumacher hadde beste tid på kvalifiseringen, men på grunn av kollisjonen med Bruno Senna i Spanias GP vil han bli flyttet fem plasser ned på griden. Dermed blir det dagens nest raskeste, Mark Webber, som vil stå i pole position i morgen. Det er første gang i år for hans del. Ved siden av seg på griden får han Schumachers teamkollega, Nico Rosberg.

Webbers kollega i Red Bull, Sebastian Vettel, måtte jobbe hardt i begge de første kvalifiseringsomgangene, og lot være å sette en tid i Q3 for å spare dekk til løpet. Så vanskelig som det er å kjøre forbi i Monaco kan man jo lure på om det er er så smart å frivillig velge å starte fra P9. Men det kan hende at Vettel har tenkt å bruke samme strategi som i fjor, og bare ha ett stopp i morgen. Kanskje gambler Red Bull litt på en Safety Car-periode?

Lewis Hamilton den eneste av McLaren-førerne som fikk det til på kvalifiseringen. Han har P3 i morgen, mens kollega Jenson Button endte helt nede på P12.

Lotus er ikke langt etter teten, men det er bare Romain Grosjean som ser ut til å trives i Monacos gater. Kimi Räikkönen har klaget på styringen hele helgen, og kjøringen hans er tydelig preget av at han ikke finner seg helt til rette.

Pastor Maldonado var også denne gangen den raskeste av Williamsførerne, men klarte likevel bare niende beste tid i dag. Men etter en helt unødvendig påkjørsel av Saubers Sergio Perez under fritreningen i formiddag, ble han straffet med ti plasser nedflytting av Nigel Mansell og de andre dommerne.

I tillegg har Williams-ingeniørene i kveld funnet ut at de må bytte girkasse på Madonados bil. I så fall ender han opp med å starte aller bakerst i morgen. Litt av en nedtur etter seieren i Barcelona.

Dersom det ikke kommer flere endringer etter dette, så vil startoppstillingen i Monacos GP bli denne:

1. Mark Webber, Red Bull
2. Nico Rosberg, Mercedes
3. Lewis Hamilton, McLaren
4. Romain Grosjean, Lotus
5. Fernando Alonso, Ferrari
6. Michael Schumacher, Mercedes
7. Felipe Massa, Ferrari
8. Kimi Räikkönen, Lotus
9. Sebastian Vettel, Red Bull
10. Nico Hülkenberg, Force India
11. Kamui Kobayashi, Sauber
12. Jenson Button, McLaren
13. Bruno Senna, Williams
14. Paul Di Resta, Force India
15. Daniel Ricciardo, Toro Rosso
16. Jean Eric Vergne, Toro Rosso
17. Heikki Kovalainen, Caterham
18. Vitaly Petrov, Caterham
19. Timo Glock, Marussia
20. Pedro de la Rosa, HRT
21. Charles Pic, Marussia
22. Nahrain Karthikeyan, HRT
23. Sergio Perez, Sauber
24. Pastor Maldonado, Williams

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar