tirsdag 22. mai 2012

Pirelli tar ingen sjanser

Pirelli har nylig offentliggjort sine valg av dekk til de neste tre løpene etter Monaco, dvs. Kanadas GP i Montreal, Europas GP i Valencia og Englands GP på Silverstone.

En rask titt i arkivet viser at de har valgt akkurat de samme kombinasjonene av gummiblandinger som i fjor til disse løpene, så selv om dekkene er litt mykere i år, så legger de ikke opp til de store overraskelsene.

Pirelli_1_2012

For Kanadas GP ser vi at Pirelli har valgt samme de samme dekktypene som i Monaco. Det betyr Soft (gul) som prime og Supersoft (rød) som option. Dette mener Pirelli er det beste valget for gatebaner. I fjor regnet det meste av Kanadas GP bort, så om Pirelli har gjort et riktig valg av tørrdekk er det vel ingen som vet.

Valencia er også en gatebane, men der har Pirelli gjort et mer forsiktig valg – med Medium (hvit) som prime, og Soft (gul) som option. Dette sier Pirelli skyldes at de forventer både høyere temperatur og høyere hastighet i Valencia, enn i de to foregående gateløpene. Erfaringen fra i fjor er vel at selv ikke Pirelli klarer å gjøre dette til et spennende løp, så her bør vi kanskje belage oss på årets første sovepille. For det er vel ingen vits i å tro at det skal bli regn i Valencia i juni?

For Silverstone er valget Hard (sølv) som prime og Soft (gul) som option, dvs. at Pirelli “hopper over” Medium-dekket. I fjor startet Englands GP på våt bane, så på samme måte som i Kanada vet vi heller ikke her om de har gjort det riktige valget. Men denne dekk-kombinasjonen fungerte jo bra i Spanias GP, så vi kan kanskje se frem til et spennende løp på Silverstone også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar