onsdag 16. mai 2012

Pirelli gjentar tilbudet om kvalifiseringsdekk

PirellidekkEt stort irritasjonsmoment i en ellers god og spennende Formel 1-sesong, er at flere førere lar være å kjøre Q3. Og når flere andre dessuten bare kjører en runde for å få registrert en tid, blir det lite action.

På grunn av de uforutsigbare Pirellidekkene er det blitt viktigere å spare dekk til løpet, enn å sikre seg best mulig startposisjon. Pole position hjelper som kjent ikke hvis du blir fri for dekk tolv runder før mål.

For oss som ser på er en Q3 med to minutter innhold selvsagt ikke holdbart, men foreløpig ser det ikke ut for at verken FIA eller teamene har tenkt å gjøre noe med saken. Det er mulig de ikke har skjønt at det er et problem for fansen – det har i hvertfall ikke kommet noen konstruktive utspill fra den kanten så langt.

Men problemstillingen er ikke ny, den oppsto allerede et stykke ut i fjorårssesongen. Da tilbød Pirelli å levere egne kvalifiseringsdekk fra starten av årets sesong. Men av en eller annen grunn døde saken ut etter at sesongen var slutt, kanskje fordi teamene håpet det skulle bli bedre med en ny utgave av racingdekkene. Men som vi har sett er det blitt enda viktigere å spare dekk i år, og problemet er derfor fortsatt like aktuelt.

Pirellis styreformann, Marco Provera, har i dag bekreftet at tilbudet om å levere egne kvalifiseringsdekk til F1 fortsatt står ved lag, dersom teamene og FIA ønsker det.

Så hva venter de på? Denne gangen bør det helst skje noe, ellers blir Q3 like interessant som en reklamepause.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar