mandag 28. mai 2012

Med seieren i Monaco ble mark Webber sesongens sjette vinner

Monaco 2012 podiumMark Webber startet fra pole, tok starten og beholdt den hele løpet. Dermed ble han den sjette vinneren på de første seks løpene i år. Det har aldri skjedd før i Formel 1-historien.

Dette var Webbers andre seier i Monaco på tre år, og Red Bulls tredje seier her på rad.

Det var ekstremt tett mellom bilene i teten gjennom hele løpet, og de tre første bilene passerte målstreken på under ett sekund. Nærmest Webber kom Nico Rosberg, som skygget ham gjennom hele løpet. Rosberg hadde i sin tur Fernando Alonso og Sebastian Vettel like bak seg, mens Lewis Hamilton og Felipe Massa kom noen få sekunder etter. Seks sekunder fra første- til sjetteplass - det er ny rekord i Monaco!

Men selv om det var tett i teten ble løpet egentlig aldri skikkelig spennnede. I Monaco vet vi jo at forbikjøringer er så godt som umulig, så det er egentlig bare å lene seg tilbake og håpe at noen skal gjøre en tabbe. Det sto riktignok et skilt med “DRS” på før start- og målrettstrekka, men likevel tror jeg ikke det var en eneste ordentlig forbikjøring i dette løpet. Alle “forbikjøringene” skjedde i pitlane, som en følge av forskjellige dekkstrategier.

Den største spenningen kom vel da det falt noen regndråper, og rundetidene gikk opp med flere sekunder. Men etter noen runder med forsiktig kjøring var faren over, og førerne kunne sette opp farten igjen. Her kan man snakke om å ha flaks, for rett etter at bilene var gått i mål begynte det faktisk å høljeregne!

Det eneste som skjedde av virkelig action fikk vi servert allerede i starten. Romain Grosjean - som var en av forhåndsfavorittene - ble “offer” for sin dårlige kvalifisering. I iveren etter å kjøre seg opp noen plasser allerede fra start, var han var først borti Fernando Alonso og deretter Michael Schumacher, før han snurret og måtte bryte. En Lotus ute av løpet før første sving.

Bortsett fra at Pastor Maldonado gjorde nedturen komplett for Williams ved å kjøre på Pedro de la Rosas HRT bakfra i starten, var det vel ikke så mye annet som skjedde i dette løpet. Men vi kan vel ikke forvente at alle løpene skal bli like spennende. Ett halvgodt løp etter fem gode må vi vel tåle? Og Monacos GP er jo spesielt på sin måte.

Ellers var det jo litt oppsiktsvekkende at de fleste kom seg gjennom Monacos GP med bare ett stopp. Asfalten i Monaco må være svært snill med dekkene, for de fleste førerne kjørte 29-30 runder på Supersoft og resten av løpet på Soft. Plutselig er visst Pirellidekkene blitt slitesterke igjen!

Til tross for all klagingen på Ferraris F2012 ligger Fernando Alonso nå alene på tabelltoppen, tre poeng foran Vettel og Webber. I Monaco så Felipe Massa også ut til å ha funnet formen, og var ikke langt etter Alonso i mål. Men Massa har bare tatt ti poeng til sammen i år, så han har mye å ta igjen.

Monacos GP er en helt spesielt løp, og biler som gjorde det bra her - som Ferrari og Mercedes - kan like gjerne få problemer igjen i Kanada om to uker. Det kommer an på både temperatur og asfalt.

Blant førerne som ligger langt opp på tabellen, er det nå bare Lewis Hamilton og Kimi Räikkönen som mangler en seier. Begge har vunnet i Montreal før, så kanskje en av dem kan gjenta bedriften i år?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar