lørdag 5. mai 2012

Kritiske til testen på Mugello

Mugello2Det er delte meninger om betydningen av testdagene på Mugello sist uke. Flere av teamsjefene mener testen har vært bortkastet, først og fremst fordi Mugello er en høyfartsbane.

Det er Ferrari som har stått på for å få testen lagt til deres egen hjemmebane, og det spekuleres nå i om hensikten egentlig var å markedsføre banen før man begynner å jobbe for å få lagt et løp hit.

Mugello har en gjennomsnittlig hastighet på runden på 220 km/t, og dermed er det begrenset utbytte teamene har av å teste nye deler her. De eneste banene på kalenderen som har samme karakteristikk er Spa og Monza, samt deler av Silverstone.

Både Red Bulls teamsjef, Christan Horner, og Lotus-sjefen, Eric Boullier har i nå uttalt seg kritisk til testen, og begge mener at oppholdet på Mugello har vært utgifter til ingen nytte. De fleste er også enige om at det ville ha vært både billigere og enklere å teste i Barcelona, når man likevel skal kjøre Spanias GP der rett etterpå.

Flere av førerne har også kritisert valget av Mugello som testbane. Mark Webber syntes banen var morsom å kjøre på, men er klar på at den er altfor rask til å være brukbar som testbane. Vitaly Petrov sa at han synes banen er for smal og at dekkstablene er altfor nært banen til at han liker seg der med en F1-bil.

Når man hører all kritikken i etterkant er det kanskje ikke sikkert at det var så dumt av McLaren å la Jenson Button og Lewis Hamilton bli hjemme likevel? Kimi Räikkönen sa forresten i en kommentar at “vi kjører ikke løp på Mugello, så jeg gråt ikke da det ble bestemt at jeg ikke skulle kjøre testen”. Greit nok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar