søndag 6. mai 2012

Ferrari med W-duct til Spanias GP?

Ferrari F2012-AlonsoEtter en miserabel sesongstart har Ferrari jobbet hardt for å få sin F2012 opp på samme nivå som konkurrentene, og i løpet av de tre testdagene på Maranello testet de en rekke nye deler.

En oppgradering som Ferrari-fansen har store forventninger til er et W-duct-system á la Mercedes, der frontvingen beveger seg i takt med bakvingen når føreren aktiverer DRS.

Ferrari har ikke bekreftet at de kommer med et slikt system, men alle regner med at de jobber med å tilpasse bilen til dette - slik de andre toppteamene også forventes å gjøre.

Og nå hevder Auto Motor und Sport at Ferrari kommer til å ta W-duct - av noen kalt “dobbel DRS” - i bruk allerede under Spanias GP kommende helg. De blir i så fall de første til å kopiere Mercedes sitt system etter at FIA offisielt godkjente det.

AM&S mener at noe av det siste Ferrari testet på Mugello var den nye bakvingen, som altså trolig har luftkanaler for styring av frontvingen. Den tror de vil debutere i Barcelona, sammen med en ny diffuser, ny frontvinge og nytt neseparti. Denne ‘pakken’ skal ifølge den tyske avisa utgjøre Ferraris versjon av W-duct.

Men selv om dette ryktet skulle stemme, så skal det skal vel mer til for at Ferrari skal få en vinnerbil under normale omstendigheter. Konkurrentene står ikke stille, de heller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar