tirsdag 22. mai 2012

Endelig har Oljefondet gjort en fornuftig investering

Bernie 2012I forkant av en planlagt børsnotering av Formula One Group på Singapore-børsen i juni har dagens majoritetseier - det private investeringsselskapet CVC Capital Partners - forhåndssolgt aksjer for 1,6 milliarder dollar til tre store investorer. Dette skal utgjøre en 20 prosent eierandel i Formula One Group, noe som verdsetter selskapet til omkring 7,2 milliarder dollar. Med dagens kurs blir dette ca. 43 milliarder norske kroner i totalverdi.

CVC Capital Partners har dermed solgt seg ned fra en eierandel på over 63 prosent til omtrent 42 prosent, og ved børsnoteringen i juni skal de selge aksjer for tre milliarder dollar til.

1,8 milliarder norske oljekroner i F1
I dag ble det kjent at forhåndskjøperne er de to store, internasjonale forvaltningsselskapene BlackRock og Waddell & Reed, samt noe som utenlandske medier kaller “Norges Bank Investment Management”. Bak dette navnet skjuler Statens pensjonsfond utland seg, eller det vi vanligvis kaller Oljefondet.

Vi har altså endelig brukt noe av oljeformuen vår til noe nyttig. For ingen kan vel være uenige i at det er mye bedre å ha aksjer i selskapet som har rettighetene til Formel 1, enn i selskap som produserer landminer eller krysserraketter?

Oljefondets investering i Bernies arbeidsgiver er på 300 millioner dollar (1,8 milliarder kroner), og de skal ha forpliktet seg til å sitte på aksjene i minst seks måneder etter børsnoteringen.

Lurer på om Norges Bank kan fikse noen billige VIP-billetter til Monacos GP nå?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar