søndag 1. april 2012

Thailands Grand Prix neste?

Dieter MateschitzDet neste asiatiske landet som får et Formel 1-løp kan vise seg å bli Thailand. Og denne nyheten skal vi nok ta på alvor, for det var Red Bull-sjefen Dietrich Mateschitz som nylig kunne fortelle at et gateløp i Bangkok er under planlegging.

Ifølge Mateschitz har Bernie allerede sagt ja til ideen om et løp i Bangkoks gater, og planen er at det første løpet skal kjøres i 2014 eller 2015. En permanent bane i Pattaya har også vært vurdert, men på grunn av de høye byggekostnadene ble et gateløp i Bangkok foretrukket.

At det er Red Bull som trekker i trådene for å få F1 til Thailand høres kanskje litt rart ut, men faktum er at energidrikken Red Bull er oppfunnet i dette landet. I hjemlandet heter drikken Krating Daeng (som naturligvis betyr “rød okse”).

Chaleo Yoovidhya, som oppfant drikken, inngikk i sin tid en avtale med Dietrich Mateschitz om at østerrikeren skulle drive selskapet, mens Yoovidhya og sønnen Chalerm skulle ha 51% av aksjene. Og selv om gamle Chaleo nylig døde, har familien Yoovidhya fortsatt kontrollen over Red Bull-konsernet.

Med Red Bull som pådriver for et løp i Bangkok, er det lett å se for seg at Bernie rydder plass på kalenderen - selv om den allerede er full fra før. Hvilket av de eksisterende løpene som må ut for å få plass til et Thailands GP er ikke lett å se, men Japans GP er kanskje det som ligger dårligst an.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar