torsdag 26. april 2012

Rykter om Frankrikes GP

paul ricardBernie gikk for noen dager siden ut og sa at han nå er klar til å signere en avtale med franskmennene om et nytt Frankrikes Grand Prix – selv om de fortsatt ønsker å få ham til å sette ned avgiften med 2 millioner euro. Planen har vært at løpet skal inn på kalenderen igjen fra 2013, og at det skal gå annet hvert år i en veksling med Belgias GP på Spa.

Belgia eller Spania?
Men nå går det rykter om at det har oppstått problemer med de belgiske lokalpolitikerne og deres vilje til å satse mer penger på Spa, og at det derfor kan bli ett av de spanske løpene som vil bli koblet opp mot Frankrikes GP i steden. Det sies at dersom ikke belgierne kjenner sin besøkelsestid er det stor fare for at Bernie går lei, og da er det sannsynlig at Belgias GP forsvinner helt fra kalenderen.

Jeg håper ryktene tar feil, men i Belgia kan visst det meste skje. Tenk om vi mister Spa og må slite med Valencia i steden!

Paul Ricard eller Magny Cours?
Det har også ligget i kortene at Frankrikes GP skulle gå på Paul Ricard (som Bernie eier), men dette har det nå blitt diskusjon om i Frankrike. Noen har visstnok begynt å jobbe for at løpet i steden skal kjøres på Magny Cours, som hadde Frankrikes GP fra 1991 til 2008.

Årsaken er blant annet at Paul Ricard ikke har tilførselsveier som kan ta unna så stor trafikk som et F1-løp vil generere. Banen har heller ikke faste tribuner, slik at det må settes opp midlertidige tribuner for dette ene løpet. Paul Ricard har dårlig med andre publikumsfasiliteter også, så det kan bli mange utfordringer å løse for arrangørene.

Dessuten mener mange at Paul Ricard er for kjedelig, og at Magny Cours vil gi bedre racing. Akkurat den biten bryr nok politikerne i Frankrike seg lite om. Men fortsatt pågår det franske presidentvalget, og derfor er det ikke så viktig for dem å få avgjort denne saken akkurat nå.

Konklusjon
Det som er sikkert er at Frankrikes GP kommer tilbake fra 2013. Det som ennå ikke er sikkert er hvilken bane løpet skal kjøres på, og hvilket av de eksisterende løpene franskmennene skal alternere med. Ballen ligger hos politikerne i Frankrike og Belgia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar