lørdag 21. april 2012

Red Bull trives i varmen

Bahrain_veggSå tok endelig Sebastian Vettel sin første pole for sesongen, etter å ha slitt med kvalifiseringen i de første løpene. Og med Mark Webber på P3 kan det se ut for at Red Bull er på rett vei igjen.

McLaren fikk Lewis Hamilton inn på P2 ved siden av Vettel, mens Jenson Button tok P4. Sånn sett er F1 tilbake til det normale igjen, etter et litt spesielt løp i Shanghai. Men det snur fort i år, for det er fortsatt like tett mellom bilene. I Q1 var det 17 førere innenfor ett sekund (P3 til P19).

Et eksempel på at det er tett kom da Michael Schumacher ble slått ut allerede i Q1 av Heikki Kovalainen. Caterham-føreren var 13 hundredeler raskere enn Schumacher, og Mercedes måtte i all hast finne på en unnskyldning om tekniske problemer for å redde litt av æren. Deres helt fra Kinas GP, Nico Rosberg, endte på en brukbar P5 i dag.

En ny overraskelse kom i Q2, da Lotus lot Kimi Räikkönen bli stående i garasjen til det var for sent å gjøre et nytt forsøk. Dermed måtte han sitte og se på at han falt stadig lenger nedover på lista, og da teamkollega Romain Grosjean også satte en tid som var bedre enn Kimis, var P11 et faktum. Tett her også, det var mindre enn seks tideler mellom P1 og Raikkonen på P11 i denne omgangen.

At vi fikk Red Bull, McLaren og Mercedes-førere på de fem første plassen på griden var som forventet. Men på P6 står Daniel Ricciardo, med en tid som bare var et halvt sekund dårligere enn Vettels pole. Det er årsbeste for Toro Rosso, og tyder på fremgang også for Red Bulls B-team.

Som vi har sett er denne sesongen helt åpen, og hvem som er favoritt i morgen er derfor vanskelig å si. Men Vettel har jo hatt for vane å vinne fra pole, så kanskje han tar sin første seier for sesongen?

Samtidig, utenfor banen
For øvrig går tingene sin skjeve gang i Bahrain. I går kom en bil med teampersonell fra Force India for nær en voldelig demonstrasjon, og en bensinbombe gikk av like ved bilen. To av teamets medlemmer valgte derfor å reise hjem, og Force India sto over den andre treningsomgangen i går for å unngå mer trøbbel. Det var ikke Bernie særlig glad for, og som “straff” ble Force Indias ikke biler vist på TV under kvalifiseringen. Seriøst, Bernie?

Det meldes også om at vanlige journalister fra blant annet CNN, Reuters og Financial Times er blitt nektet visum til Bahrain de siste dagene. Myndighetene beklager dette, og skylder på “logistikkproblemer”. Hmmm.

Det er nok mange som vil puste lettet ut når de sitter på flyet fra Bahrain i morgen kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar