søndag 22. april 2012

Mye moro i Bahrains GP

Bahrain_2012_podiumEtter mye politikk og uro i forkant, ble Bahrains GP heldigvis et morsomt løp, med mange forbikjøringer og spennende situasjoner. Spesielt var første del av løpet svært hektisk.

Og oppførselen til årets Pirellidekk er sånn at man aldri kan føle seg helt sikker på noe som helst før løpet er slutt. Dekkene kan være helt fine i ti runder, og så er det plutselig slutt og rundetiden går opp med flere sekunder.

Sebastian Vettel hadde pole, og stakk fra konkurrentene allerede fra start. Etter hvert ble det klart at Kimi Räikkönen og Romain Grosjean hadde bedre fart enn Vettel, og forspranget minket kraftig. Men Vettel holdt unna, og tok sin første seier for sesongen.

Dermed har vi hatt fire forskjellige vinnere fra fire forskjellige team på de fire første løpene. Det har ikke skjedd siden 1983.

Med begge Lotus-førerne på pallen har vi fått enda et team som vil være med i toppen. Kimi Räikkönen har lenge sagt at de har en vinnerbil, og nå fikk han bevist det. Litt mer flaks med trafikken så hadde han vunnet løpet. Artig å se at Kimi faktisk var skuffet over å bli nummer to etter å ha startet fra P11. Det viser at han mener alvor med comebacket.

For Grosjean var dette hans første pallplassering i Formel 1. Samtidig ble han den første franskmannen på pallen siden Jean Alesis tredjeplass i Belgias GP i 1998.

Mark Webber ble fjerdemann for fjerde gang i år. Fortsetter han sånn ender han på 240 poeng. Kanskje det er en smart oppskrift for å endelig bli verdensmester? Når alle slår alle er det viktig å være stabil.

Mercedes er tilbake til mer normale resultater, med Nico Rosberg på femte og Michael Schumacher på tiende plass. Bra oppkjøring fra P22 av Schumacher, men det ene poenget fikk han fordi Jenson Button måtte bryte en runde før mål.

Underveis gjorde Rosberg iherdige forsøk på å kjøre Lewis Hamilton og Fernando Alonso av banen, noe ingen av dem var spesielt glade for. Dommerne kalte inn partene til forhør etter løpet, og endte med å frikjenne Rosberg i begge tilfellene. Det virker rart, men dommerne har tilgang til både telemetri og masser av videoopptak, så vi får stole på at de vet hva som egentlig skjedde.

Alonsos kommentar til avgjørelsen var at hvis det hadde vært en mur der i steden for et bredt avkjøringsområde, så hadde han neppe vært i stand til å snakke om det etterpå. Og senere sendte han ut denne meldingen på Twitter: I think you are going to have fun in future races! You can defend position as you want and you can overtake outside the track! Enjoy! ;)))

Force India tok en sjanse med å sette di Resta på en tostopper fra P10. Det ble belønnet med en sjetteplass. Det var den plassen Alonso hadde som mål, men han måtte ta til takke med syvende. Og Felipe Massa klarte årsbeste med en niendeplass. Før Bahrain var han den eneste av førerne i de etablerte teamene som ikke hadde tatt poeng, så nå kan han puste litt lettere.

Dagens store skuffelse var McLaren, som ikke klarte å henge helt med i tempoet til Red Bull og Lotus. Når de i tillegg rotet det til på pitstoppene var en åttendeplass for Hamilton det beste de kunne oppnå. Jenson Button kunne blitt sjettemann, men fikk en punktering og deretter et teknisk problem, og måtte bryte.

Andre som har vært langt oppe i tidligere løp, men som ikke fikke det til i Bahrain, var Sauber og Williams. Sergio Perez endte på ellevte og Kamui Kobayashi på trettende, og dermed ble Sauber uten poeng for første gang i år. Hos Williams brøt både Bruno Senna og Pastor Maldonado med tekniske problemer, men hadde neppe tatt poeng uansett.

Toro Rosso hadde hadde store forhåpninger til Daniel Ricciardo etter en flott kvalifisering til P6. Men en håpløs start ødela det meste, og P15 i mål var neppe som forventet. Det spørs om det var lurt av Toro Rosso å bytte ut begge førerne før denne sesongen.

Etter Bahrains GP er Vettel øverst på poengtabellen, foran Hamilton og Webber. I konstruktørmesterskapet jumpet Red Bull forbi McLaren opp på topp, og nå er Lotus på tredje.

Alt tyder på at denne sesongen kommer til å bli en thriller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar