fredag 6. april 2012

Ikke like trivelige i motgang

Sebastian-Vettel_2012Det kan virke som om et par år i toppen har gått til hodet på enkelte hos Red Bull, for etter den forholdsvis dårlige starten på årets sesong er det ikke måte på sutring og klaging.

Og det er selvsagt ikke deres egen feil at det går dårligere enn forventet.

Sylteagurk
Etter Malaysias GP, der Sebastian Vettel ødela løpet sitt helt på egen hånd ved å svinge for tidlig inn foran Nahrain Karthikeyans HRT, kalte han den stakkars inderen for en idiot og en sylteagurk (!). Til manges forbauselse klarte Red Bull faktisk å få dommerne til å ilegge HRT-føreren en straff for å ha forårsaket påkjørselen. Når man ser opptakene av hendelsen, er det ikke lett å se hva Karthikeyan kunne ha gjort annerledes for å unngå å bli påkjørt.

Viste fingeren
Bilder fra Vettels inboardkamera viser også at han viste Karthikeyan langfingeren flere ganger, noe som viser at den regjerende verdensmesteren kanskje ikke er helt i balanse for tiden. Det gikk rykter i tyske medier om at FIA vurderte å ilegge Vettel en disiplinærstraff for fingervisningen, men det skjedde ikke. “Dette er en sak dommerne i løpet må vurdere”, uttalte en talsmann for FIA. Og naturligvis har Bernies “ordensvakter” sørget for at alle videobevis av hendelsen nå er fjernet fra nettet.

Bølle-Bull
Man skulle kanskje tro at Vettels utfall mot Karthikeyan ville vært tilstrekkelig markering av dårlig sportsånd, men neida. I tillegg til dette har teamledelsen hos Red Bull gitt teamets manager ordre om å ta en alvorsprat med HRT og Marussia, for å få førerne deres til å bli mer oppmerksomme. Det betyr nok at de forventes å kjøre til siden og stå parkert til Vettel er trygt forbi. Selvfølgelig er det Red Bulls “onde øye” og Sebastian Vettels høye beskytter, Helmut Marko, som står bak dette utspillet.

Den trivelige siden av Red Bull er nok lagt på is inntil Vettel begynner å vinne igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar