søndag 29. april 2012

Disse kjører testen på Mugello (oppdatert)

Mugello

For første gang siden 2008 er det igjen tillatt for Formel 1-teamene å teste midt i sesongen.

Før starten av den europeiske delen av 2012-sesongen skal det kjøres tre testdager på Ferraris testbane, Mugello. Testen skal foregå i dagene 1. til 3. mai, og det er bare HRT som ikke deltar.

De fleste teamene - bortsett fra McLaren - er klare med store og små oppgraderinger som de vil ha prøvd ut før Spanias GP den 13. mai.

Med få unntak skal de faste førerne etter planen kjøre minst en dag hver, og i tillegg vil de fleste teamene slippe til sine test- og reserveførere en av dagene. Unntaket her er McLaren, som kun sender sine testførere, Gary Paffett og Oliver Turvey, til Mugello.

I tillegg til få oppgraderinger skal manglende testdata fra Mugello være en av grunnene til at McLaren ikke tar denne testen helt seriøst. Det spørs om det er så lurt.

Verken Red Bull eller Mercedes har ennå offentliggjort hvem som skal kjøre testen for dem, men det er ingen ting som tyder på at de ikke vil komme med sine beste menn.
Oppdatert 30. april: Både hos Red Bull og Mercedes skal de faste førerne dele på å kjøre de tre dagene. Ingen reserveførere får kjøre.

Dette er første gang siden 2007 at Ferrari slipper noen av konkurrentene inn på anlegget sitt. Da var det Toro Rosso som fikk teste sammen med dem. Sist det var et ikke-italiensk team på besøk var i 2005, da BAR-Honda testet her sammen med Ferrari og Minardi.

Det offisielle føreroppsettet for testen ser slik ut:

Team Tirsdag 1. mai Onsdag 2. mai Torsdag 3. mai
Red Bull Webber Webber/Vettel Vettel
McLaren Turvey/Paffett Paffett Turvey
Ferrari Alonso Massa Alonso
Mercedes Rosberg/Schumacher Schumacher Rosberg
Lotus D’Ambrosio Räikkönen Grosjean
Force India Bianchi di Resta Hülkenberg
Sauber Kobayashi Kobayashi Perez
Toro Rosso Vergne Vergne/Ricciardo Ricciardo
Williams Bottas Senna Maldonado
Caterham Gonzalez Petrov Kovalainen
Marussia Pic Pic/Glock Glock
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar