onsdag 21. mars 2012

Tilfellet Massa

FelipeEtter Ferraris svake sesongstart i Australia var det forventet at italienske medier ville kreve teamledelsens avgang. Men i steden er det Felipe Massa kritikerne har kastet seg over.

Brasilianeren begynte denne sesongen omtrent på samme måte som vi husker ham fra i fjor; svak i kvalifiseringen og enda verre i løpet, der han ofte finner noen å kollidere med.

I Australias GP var det hans landsmann Bruno Senna som ble den uheldige, i fjor var det oftest Lewis Hamilton. De fleste regner med at dette er Massas siste sesong hos Ferrari, og i Australia kunne det nesten virke som om han hadde gitt opp allerede.

Vi bytte ut Massa
Italienske Autosprint er allerede i gang med en kampanje for å få inn en erstatter for Massa for resten av sesongen, og mener det beste vil være at Ferrari kjøper fri Sergio Perez fra Sauber. Som andrevalg på lista har de arbeidsledige Jarno Trulli, som har en høy stjerne hos Fernando Alonso fra deres tidligere samarbeid hos Renault. At han også er italiener er selvsagt ikke noen ulempe. Autosprint nevner også Adrian Sutil som en mulig kandidat - han er som kjent også arbeidsledig for tiden.

Har støtte internt
Men foreløpig har teamsjef Stefano Domenicali valgt å støtte Massa. Han og teknisk direktør Pat Fry reiste direkte tilbake til Maranello etter Australias GP for å gi støtte til den løpende jobben med å forbedre bilen. Det ville de neppe gjort dersom de trodde det var Massa som var det største problemet.

Får nytt chassis
For å få en avklaring på om det er føreren eller bilen som har skylden for Massas begredelige innsats, har teamledelsen også besluttet å gå så langt som til å gi Massa et helt nytt og ubrukt chassis til Malaysias GP. Med det vil de sikre at Massa ikke kjører med en bil som har skjulte feil, og som er helt lik Alonsos. Men da blir det jo enda verre for Massa dersom han fortsatt ikke presterer.

Foreløpig sitter altså “Felipe baby” trygt, men det spørs hvor lenge det varer. Hvis Alonso fortsetter å utkonkurrere ham i de neste løpene, vil presset på teamledelsen for å foreta seg noe drastisk neppe bli mindre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar