tirsdag 20. mars 2012

Pirelli med Medium og Hard til Malaysia

pirelli logoPirelli kommer med dekk-kombinasjonen Medium (hvit) og Hard (sølv) til helgas løp i Malaysia.

I en pressemelding sier selskapet at de har valgt sitt aller mest slitesterke dekk for Malaysias GP, fordi Sepang er en bane som er ekstremt hard mot dekkene. Dette skyldes både den grove asfalten og den høye temperaturen. De to lange rettstrekkene kombinert med flere hårnålssvinger gjør også at dekkene får ekstra mye juling på denne banen.

Det er dekkene på venstre side av bilen som slites mest på Sepang, spesielt venstre bakdekk. Det utsettes for en sideveis kraft på opptil 3G, og kan ifølge Pirelli komme opp i en temperatur på hele 130 grader Celsius i innerkant.

Kanskje må regndekkene frem?
På grunn av de velkjente skybruddene som Malaysias GP ofte er plaget med, er det store sjanser for at Pirelli også vil få en viss etterspørsel etter regndekkene sine, som i år har fått navnet Cinturato. Intermediate-dekket er grønnmerket mens regndekket har blå striper og bokstaver.

Heldigere enn i fjor?
I fjor kom også Pirelli til Malaysia med sitt hardeste dekk, men da i kombinasjon med Soft. Det førte til at tidsdifferansen mellom dekkene ble så mye som 1,2 sekunder. I år håper man å få differansen mellom dekkblandingene ned i omkring 0,8 sekunder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar