onsdag 7. mars 2012

Marussia med kvinnelig testfører

Maria de VillotaMarussia har lagt til rette for at vi kan få se en dame i en Formel 1-bil på ett eller annet tidspunkt i løpet av sesongen, for i dag signerte de spanske Maria de Villota som testfører.

De Villota er datter av den tidligere F1-føreren Emilio de Villota, som kjørte noen løp på 1970-tallet. Hun har deltatt i flere racingserier, blant annet F3 i Spania, Daytona 24-timers og Superleague Formula Championship.

I fjor ble hun den første kvinne som kjørte en F1-bil siden Katherine Legge i 2005, da hun fikk kjøre en Renault R29 under en test på Paul Richard.

Den siste kvinnen som deltok i et Formel 1-løp var Lella Lombardi, som kjørte 12 løp på 1970-tallet. Dessuten gjorde Giovanna Amati to forsøk på å kvalifisere seg med en Brabham i 1992, men noen løp fikk hun aldri kjørt.

Marussias teamsjef, John Booth, har lovt at Maria de Villota skal få kjøre minst en test i løpet av sesongen. Etter alt å dømme vil dette bli under den såkalte “Young driver test” i Abu Dhabi, etter at sesongen er slutt.

Det er ikke sånn at jeg har noe imot damer i F1 - hvis de er kvalifisert for det. Men Maria de Villota er tross alt blitt 32 år uten å ha vist seg som noe stort talent, så det begynner vel å bli litt for sent for henne. Forresten – hvordan får hun tak i en superlisens hvis teamet skulle få bruk for henne som reservefører?

Men det er sikkert et bra PR-stunt for Marussia, så da er det vel greit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar