søndag 18. mars 2012

Lovende start på sesongen

Button-Aus-2012Da er Australias GP 2012 over, og vi er endelig i gang på alvor. Og selv om Albert Park er en spesiell bane som ofte  kan gi unormale resultater, kan jeg ikke si annet enn at dette ser svært lovende ut (hvis man ikke er Ferrari-fan, vel og merke).

McLaren og Red Bull ser ut til å være omtrent like raske i år, og foreløpig er det ikke noe som tyder på at verken Mercedes eller Ferrari kan gi dem konkurranse. Men det kan fort endre seg når de kommer til andre baner.

På Albert Park var det faktisk Williams, Toro Rosso, Sauber og Force India som var nærmest de to i toppen. At Fernando Alonso tok en femteplass for Ferrari sier mer om Alonso enn om bilen, for Ferraris F2012 ser ut til å være skikkelig overstyrt og vanskelig å kjøre. Bare spør Felipe Massa, som surret rundt langt nede i feltet før han traff Bruno Senna og brøt løpet.

Sauber gjentok bedriften fra i fjor, og fikk begge bilene inn på poengplass (Kamui Kobayashi P6 og Sergio Perez P8). I fjor ble de disket, men i år fikk de beholde poengene. Når man tar med at Perez startet helt bakerst, blir åttendeplassen hans desto mer imponerende. Har Sauber noen gang før hatt flere poeng enn Ferrari?

Lotus gjorde også et positivt inntrykk i åpningsløpet. Dessverre for dem var Romain Grosjean uheldig og ble påkjørt rett etter starten, slik at den fine kvalifiseringen til P3 var bortkastet. Men Kimi Räikkönen, som startet fra P17, viste at bilen er brukbart rask, og at den dessuten er forholdsvis snill med dekkene. En syvendeplass i comebacket er Kimi neppe misfornøyd med. Skulle ikke tro han har vært borte i to år.

Dessuten er det jo artig at Williams endelig ser ut til å ha fått til en brukbar bil, slik at de kan konkurrere om poeng igjen. Synd at Pastor Maldonado krasjet rett før han skulle gå i mål, for en sjetteplass ville vært Williams beste resultat på to år.

Sammen med  Ferrari sto vel Mercedes for den største negative prestasjonen. Ut fra testtidene trodde de fleste at Rosberg og Schumacher ville gi Red Bull konkurranse i år, men i steden ble åpningsløpet en nedtur for tyskerne. Bilen ser ut til å slite dekkene mye fortere enn konkurrentene, og da hjelper det ikke at Mercedes har funnet opp en bakvinge de andre teamene misunner dem.

Bakerst i feltet virket Caterham å være enda dårligere enn på kvalifiseringen, og Marussia var faktisk nærmere enn man skulle trodd på forhånd. Sett i lys av at sistnevnte ikke hadde testet bilen før de kom til Melbourne, blir Timo Glocks fjortendeplass ganske imponerende - ikke minst når begge Caterhams biler brøt med tekniske problemer.

Det var forresten Vitaly Petrovs Caterham som var skyld i at det også i år ble noen runder bak Safety Car på Albert Park. Men det mest oppsiktsvekkende var vel at sikkerhetsbilen ble liggende bak en svær kranbil en halv runde. Det kan jeg ikke huske å ha sett før. Det kan ikke ha vært helt enkelt for F1-bilene å holde lastebilfart så lenge. Skumle greier.

Som sagt: I det store og hele var Australias GP en bra start på sesongen. Om bare en uke er det Malaysias GP, så heng med!

Resultater Australias GP 2012:

 1. Jenson Button, McLaren
 2. Sebastian Vettel, Red Bull + 2.139
 3. Lewis Hamilton, McLaren + 4.075
 4. Mark Webber, Red Bull + 4.547
 5. Fernando Alonso, Ferrari + 21.565
 6. Kamui Kobayashi, Sauber + 36.766
 7. Kimi Räikkönen, Lotus + 38.014
 8. Sergio Perez, Sauber + 39.458
 9. Daniel Ricciardo, Toro Rosso + 39.556
 10. Paul di Resta, Force India + 39.737
 11. Jean-Eric Vergne, Toro Rosso + 39.848
 12. Nico Rosberg, Mercedes + 57.642
 13. Pastor Maldonado, Williams + 1 runde
 14. Timo Glock, Marussia + 1 runde
 15. Charles Pic, Marussia + 2 runder
 16. Bruno Senna, Williams + 4 runder

DNF
Felipe Massa, Ferrari 47 runder
Heikki Kovalainen, Caterham 42 runder
Vitaly Petrov, Caterham 37 runder
Michael Schumacher Mercedes 11 runder
Romain Grosjean, Lotus 2 runder
Nico Hulkenberg, Force India 1 runde

PS. Ja, og så tjente jeg jo noen kroner på at Button vant. Det er jo også et pluss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar