tirsdag 27. mars 2012

Litt statistikk

Perez_MalaysiaEtter Malaysias GP er det mye statistikk som har dukket opp. Her er det mest interessante:

En sjelden meksikaner
Andreplassen i Malaysia var naturlig nok Sergio Perez sin beste plassering i F1 noensinne. Mindre kjent er det at vi må helt tilbake til Hollands GP i 1971 for å finne forrige gang det sto en meksikaner på pallen. Da ble Pedro Rodriguez nummer to i en BRM.

Saubers beste
Andreplassen i Malaysia var også Saubers beste resultat som uavhengig team. I Kanadas GP i 2008 fikk de en seier med Robert Kubica, men da het teamet BMW-Sauber og var eid av BMW. Før tyskerne overtok hadde Sauber seks tredjeplasser, den siste tok Heinz-Harald Frentzen i US GP på Indianapolis i 2003.

Alonso inn blant topp fem
Med seieren i Malaysias GP har Fernando Alonso vunnet 28 F1-løp i karrieren. Han passerte dermed Jackie Stewart på lista over de mestvinnende førerne i historien. Foran seg har han nå bare Schumacher (91), Prost (51), Senna (41) og Mansell (31).

Räikkönen med raskeste runde
Kimi Räikkönen er kommet godt i gang hos Lotus, og satte også den raskeste rundetiden i Malaysias GP. Med 35 slike “fastest laps” fra før er han nå nummer tre på lista, bare slått av Schumacher (76) og Prost (41).

Bunnen er nådd
Felipe Massa ble bare nummer 15 i Malaysia, og brøt i Australia. Begge Marussiaførerne har dermed oppnådd bedre resultater enn Massa i de to første løpene, og plasserer seg derfor foran Ferrariføreren på tabellen. Hørte jeg noen hviske “backmarker”?

Og helt i bunnen finner vi…
Lotus-fører Romain Grosjean, som bare har bare fullført fire runder i år. Ikke bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar