lørdag 3. mars 2012

HRT rekker ikke den siste testen heller

HRT ny logoHRT har nå blitt nødt til å innse at de likevel ikke vil klare å få ferdig sin nye F112 tidsnok til å rekke den siste testdagen i Barcelona, som er i morgen.

Etter at teamet endelig fikk det nye chassiset sitt godkjent i alle FIAs krasjtester, håpet de å få satt sammen en bil i tide til å kunne delta på testens siste dag.

Men fabrikken som bygger bilen for HRT ligger i Greding i Tyskland, og transporten av den ferdige bilen måtte ha startet derfra lørdag morgen, dersom den skulle rukket frem til Barcelona i tide. Det gikk altså ikke, så noen skikkelig test blir det dermed ikke for HRT F112, for som kjent er søndag 4. mars siste lovlige testdag i år.

Men det er likevel lov å kjøre såkalte “promotional events” (PR- eller filmdager), der man får kjøre en begrenset distanse med spesielle, harde Pirellidekk, og nå satser HRT på å få gjennomført en slik dag i Barcelona på mandag. Dette krever godkjenning fra de andre teamene, men det er vel ingen grunn til at de skulle si nei til backmarkerne.

For selv om HRT ikke får kjørt med årets Pirellidekk, er det sikkert viktig for dem å få kjørt noen mil med bilen før de reiser til Melbourne. Det er selvsagt bedre å få avdekket problemene mens bilen fortsatt er i Europa, istedenfor å oppdage dem i Australia fredag før løpet starter.

HRT ble startet for tre år siden, og har fortsatt til gode å delta på en offisiell test med en ny bil. De har vært til stede ved et par anledninger, men bare med en bil fra året før. Men dersom de får kjørt i Barcelona på mandag, er det likevel første gang de kommer til det første løpet med en bil som har vært ferdigbygget og prøvekjørt på forhånd.

Det er vel det som kalles for “en svak fremgang”?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar