lørdag 24. mars 2012

Hamilton på pole i Malaysias GP også

Hamilton_Malaysia_2012_kvalMcLaren forsetter å dominere i kvalifiseringene. Akkurat som i Australias GP forrige helg ble det pole til Lewis Hamilton i Malaysia i dag, med teamkollega Jenson Button i andre startspor.

Michael Schumacher forsetter å forbedre seg, og starter fra P3 i morgen. Det ser ut for at han etter to år med motgang endelig har fått Mercedes til å bygge bilen etter sine preferanser, og dermed er han plutselig raskere enn Nico Rosberg. Bare P8 for Rosberg i dag er neppe som planlagt.

Merkelig nok er også Mark Webber (P4) raskere enn Sebastian Vettel (P6) på kvalifiseringene i år, uten at jeg mistenker Red Bull for å ha tatt hensyn til ham når de konstruerte bilen. Men hvis Vettel fortsetter å slå ham i løpene hjelper det jo lite.

Lotus fortsetter å imponere, og denne gangen kom både Kimi Räikkönen (P5) og Romain Grosjean (P7) seg til Q3. Kimi fikk samme tid som Webber i Q3, og var også raskest av alle i Q2, så noe rattrust er det vanskelig å spore hos finnen. Men han vil som kjent bli flyttet ned til tiende startspor i morgen på grunn av et girkassebytte etter treningen i går. En ny oppkjøring i vente?

Ferrari gjorde en bedre kvalifiering i Malaysia enn i åpningsløpet i Australia, men med Fernando Alonso på P9 og Felipe Massa på P12 er italienerne likevel neppe særlig fornøyde. Selv med såpass uerfarne førere som Pastor Maldonado (P11) og Bruno Senna (P13) ser Williams ut til å bli en utfordring for de røde i år, og det er noen år siden sist.

Tett som hagl
De som spådde at det ville bli tett i kvalifiseringen i år ser ut til å kunne få rett. I Q2 i dag var alle fra P4 til P16 innenfor samme sekund, og i Q3 var det under tre tideler fra Jenson Button på P2 til Nico Rosberg på P8. Ikke mye rom for å gjøre feil, nei.

Fremgang for HRT
Denne gangen klarte forresten HRT å få begge bilene innenfor 107 prosentgrensen med god margin. Dermed blir det 24 biler i løpet i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar