fredag 9. mars 2012

Barcelona og Valencia annet hvert år fra 2013

2010-spanish-grand-prixAllerede i fjor høst ble det kjent at byrådet i Valencia hadde store problemer med byens dårlige økonomi, og at de derfor ønsket å reforhandle F1-kontrakten sin med Bernie.

Senere har det vært lite nytt om saken i media, men nå kan det se ut for at Spanias skrantende økonomi har gjort at også arrangørene i Barcelona har innsett alvoret, og har gått med på å forhandle om en ny løsning.

For i dag har nemlig Bernie gått ut og fortalt en spansk radiostasjon at han er blitt enig med de to arrangørene om at det skal være bare ett F1-løp i Spania fra neste år. Kontrakten er ennå ikke signert, men det eneste som ifølge Bernie gjenstår, er å bli enige om datoen. I år skal Spanias GP kjøres den 13. mai, mens Europas GP i Valencia kjøres den 24. juni.

Det kan muligens hende at Bernie er litt tidlig ute med avgjørelsen, for presidenten for Circuit de Catalunya i Barcelona hevder på sin side at de fortsatt forhandler om saken, og at ingen ting er avgjort ennå. Han innrømmer imidlertid at de er nødt til å finne en løsning som er til å leve med for alle parter, for også i Barcelona går billettsalget tregt.

Men ettersom det er Bernie som sitter med bukten og begge endene i denne saken, regner jeg med at han vet nøyaktig hva resultatet kommer til å bli. Og med ett løp mindre i Spania i 2013, får han akkurat klemt inn det nye GP of the Americas i New Jersey på kalenderen, uten å bryte den avtalte grensen på 20 løp. Dette er sjonglering på høyt nivå (eller flaks, som noen vil kalle det).

Egentlig må man vel bare innse at det er tull å ha to Formel 1-løp i Spania. Og mange vil nok også mene at det å ha et løp i Valencia annet hvert år faktisk er bedre enn å ha et løp der hvert år…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar