fredag 17. februar 2012

Trulli ut, Petrov inn hos Caterham

Caterham_petrovDet har lenge versert rykter om at Jarno Trulli snart var ferdig hos Caterham F1, selv om hovedpersonen selv hele tiden har henvist til at han hadde en bindende kontrakt for 2012.

Men som så ofte før viste det seg at en førerkontrakt i F1 ikke er noe man kan stole for mye på. I dag ble det nemlig klart at Vitaly Petrov overtar Trullis plass som Heikki Kovalainens kollega hos Caterham.

Russeren – som ble droppet av Lotus da de signerte Kimi Räikkönen og Romain Grosjean - har lenge hevdet at han hadde noe på gang. Problemet har visstnok vært å få sponsorene til å komme opp med nok penger til å kunne kjøpe Trulli fri fra kontrakten. Men til slutt har det altså ordnet seg, og Petrov kan debutere for Caterham F1 i Barcelona i neste uke.

Karrieren over for Trulli?
Med det er nok en veteran ute av Formel 1. Trulli fikk en seier i sin karriere - i Monacos GP for Renault i 2004. Han var innom Jordan og Toyota før han havnet hos Team Lotus, som i år altså heter Caterham. Men Caterham-fører ble han altså ikke. Og det er vel tvilsomt om han dukker opp igjen hos et annet team, så nå blir det vel vinproduksjon på heltid for 37-åringen.

Ingen italienere i F1
F1-sesongen 2012 kommer dermed etter all sannsynlighet til å starte opp uten en eneste italiensk fører på griden. Det har ikke skjedd siden 1969.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar